Mimarlar Odası Samsun Şubesi Kent İzleme Komitesi üyesi Memişoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in trafiği yüzde 82 rahatlattığını söylediği Akıllı Şehir sisteminde, 'Akıl' olmadığını savunarak, "Trafik rahatlamadı aksine sıkıştı" dedi.

250 MİLYON LİRALIK BİR PROJE DEĞİL

Memişoğlu, Akıllı Şehir uygulaması ile Samsun'da bir çok noktada trafiğin yoğunlaştığını belirterek, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, sistemin şehrin aklıyla alay ettiğini ifade etti. 

SAMSUN'A DEĞER KATMIYOR

Memişoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından 250 milyon TL kaynak harcanarak yapılan Akıllı Şehir ve Kavşak Düzenleme çalışmasının Samsun'a artı bir değer katmadığını kaydederek şunları söyledi: "Akıllı şehir uygulaması onların aklına göre yapılan bir proje, biz ortada bir akıl göremedik. Bu sistem milletin aklıyla alay ediyor. Uygulanan proje ile trafik rahatlamadı, aksine sıkıştı. Bu proje için 250 milyon para harcandı. Hepsi hikaye. Her şey ortada. Trafik düzenlemesi adına yapılan uygulamaların Samsun'a artı bir değeri yok. Belli kavşaklarda bir miktar rahatlama yaratmış olabilir ama bazı noktalarda bekleme süreleri uzadı. Bu sistemi kendi akıllarına göre düzenlemişler. Bu sistemin için de en iyi çalışan şey, toplu taşıma. Akıllı sistemin aklı yok. 250 milyon lira gibi bir kaynağın harcanabileceği bir proje değil bu. Acun Ilıcalı'nın amcasına verilmiş bir ihale bu." 

ORTAK AKIL YOK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in şehri ortak akıllı yönetme sözüne rağmen kenti, kendi kafasına göre yönettiğini öne süren Memişoğlu, mahkemelerin bu nedenle Büyükşehir tarafından hayata geçirilmek istenen çok sayıda projeye, imar planlarına aykırı bulurarak yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı. Samsun'un ortak akılla yönetilmediğini bu nedenle Mimarlar Odası olarak uygulanmak istenen projelere davalar açtıklarını dile getiren Memişoğlu şöyle konuştu:

"Mustafa Demir 'ben böyle istiyorum' diyor anlayışında. Şehrin meslek örgütlerinin görüşlerine değer vermiyor. Ama birlikte yöneteceğiz demişti. Fakat şu an şehri kiminle birlikte yönettiğini bilmiyoruz. Şehrin geleceğine yönelik kararlarda meslek örgütleri ile, halkla ortak akılla Samsun'u yönetmediği ortada. Büyükşehir'in yönetim şeklinde ortak akıl yok, hukuk yok."

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.