BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİLER

Edinilen bilgiye göre, İran'daki kadın gösterilerine destek için Samsun Kadın Platformu adı altında sosyal medyada bir araya gelen bir grup Atakum ilçesindeki bir AVM önünde basın açıklaması düzenledi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ: 13 GÖZALTI

Samsun Valiliğinden izin alınmadan yapılan basın açıklaması ve eyleme polis, izinsiz olduğu için gruptan dağılmalarını istedi. Eylemlerinde ısrarcı olan grubun dağılmaması üzerine polis 12'si kadın 13 kişiyi gözaltına aldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 13 kişi geniş güvenlik önlemi altında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sağlık raporu aldıktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SERBEST BIRAKILACAKLAR

Polise mukavemet ile gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten işlem gören eylemcilerin işlemlerinin ardından serbest bırakılacakları öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini 16 Eylül'de yaşamını yitirmiş, Mahsa'nın ölümü ülkede ve dünyada infiale yol açmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.