Samsun'da İki Kardeş Bankadan 16 Milyar Lirayı Hesaplarına Geçirdiler! Dünya Bu Vurgunu Konuşuyor Samsun'da özel bir bankanın internet bankacılığı uygulamasındaki sistemsel açık üzerinden, 16 milyar liralık vurgun yapan iki kardeşin olayı, Türkiye ve dünya basının gündemi oldu 

Samsun'da Recep ve Emre G. kardeşlerin özel bir bankadan yaptıkları 16 milyarlık vurgun gündem olurken, olay 'Dünyanın en büyük soygunu' olarak nitelendirildi.

samsunda-16-milyar-liralik-vurgun-2403.jpg

SAMSUN'DA BANKADAN 16 MİLYARLIK VURGUN

Samsun'da özel bir bankanın internet bankacılığı uygulamasındaki sistemsel açık üzerinden, 16 milyar liralık vurgun yapan iki kardeşin olayı, Türkiye ve dünya basının gündemi oldu. Olay, yaygın televizyon kanallarının ana konusu olurken, gazeteci Cüneyt Özdemir ise; 16 milyar liralık vurgunu "Samsun'da dünyanın bugüne kadar, gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleşti" anonsu ile sundu.

24-vurgun (2).jpg

LA CASE DE PAPEL SAMSUN

Sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayınları ile ün salan Cüneyt Özdemir, herkesi şaşkına çeviren olay için, "Samsun'da dünyanın bugüne kadar, gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleşti. 16 milyar TL. İki Samsunlu genç bir bankanın hesabından çaldılar. Artık bankanın hesabında hackleme mi vardı? Başka bir şey mi döndü? Ne olduğunu bilmiyoruz ama 'Al film yap diyeceğimiz' bir olayla karşı karşı karşıyayız. Musa Kesler, şahane bir haber yapmış. Yılın habercilik olayı bence. Öyle böyle değil dünya çapında haber. Niye çok büyümedi bilmiyorum ama dünya çapında bir haberle karşı karşıyayız. La Case De Papel Samsun" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-23 at 17.19.10.jpeg

SAMSUNLU İKİ KARDEŞİN 16 MİLYAR LİRALIK VURGUNU

Yaygın televizyon kanallarında da Samsunlu iki kardeşin bankadan yaptığı 16 milyar liralık vurgun günün konusu oldu. Ekonomist-bankacı Hasan Gürkan, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında "16 yıl boyunca bankacılık yapmış biri olarak böyle bir tutarı ben görmedim" diyerek vurgun karşısında yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Ekonomist Gürkan, iki kardeşin bankanın sistemsel açığını kullandığını kaydederek, 16 milyar liralık vurgun için "Hepimizi şaşkınlığa uğratan bir rakam. Yazılım kaynaklı bir hata" dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Samsunlu Recep ve Emre G. kardeşler özel bir bankanın mobil işlemleri üzerinden hesaplarına iki gün içinde 16 milyar lira para geçirdikleri gündeme gelmişti. İki kardeşin paranın bir kısmı ile akrabalarının borçlarını ödedikleri, lüks telefon ve otomobil aldıkları ortaya çıkmıştı. Bankanın mobil uygulamasında ki açıktan yararlanarak 16 milyar lirayı hesaplarına geçiren kardeşler, olayın ortaya çıkması sonrası gözaltına alınırken, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kardeşlerin işledikleri suçun bilişim yolu ile hırsızlık kapsamına girdiği ve yargılanmaları halinde de 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanacakları öğrenildi.

Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.