Türkiye’nin köklü finans kuruluşlarından Türk Ticaret Bankası’nın Samsun şubesi Canik ilçesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine çok sayıda protokol üyesi, iş dünyası temsilcileri ve ihracatçılar katıldı.

BAKAN YARDIMCISI AĞAR: “SAMSUN İHRACATIN MERKEZLERİNDEN BİRİ”
Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar da açılışta yaptığı konuşmada Samsun’un üretim ve ihracat gücüne dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Karadeniz'in en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Samsun'dan, ihracat aileniz için önemli bir adıma imza atacağınız bugün sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bildiğiniz üzere bugün Samsun şubesi açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız Mehmet Muş'un Bakanlığı döneminde hayata geçen önemli vizyon projelerden biri olan ‘İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’nin kurulması ve Türk Ticaret Bankası’nın ihracatçılarımızın hizmetine sunulması gibi birçok çalışmada kendisinin imzası bulunmaktadır.”
SAMSUN’UN EKONOMİK GÜCÜNE VURGU
Ağar, Samsun’un sanayi ve lojistik altyapısına dikkat çekerek kentin bölgesel gücünü şu sözlerle anlattı:
“Tarih boyunca Karadeniz’in başlıca liman kentlerinden biri olan Samsun; üretim, ticaret, lojistik ve finans alanlarında bölgenin en önemli şehirlerinden biridir. Organize sanayi bölgeleri, serbest bölge, üniversiteler ve Ar-Ge merkezleriyle yüksek katma değerli üretim desteklenmektedir. Modern üretim ekosisteminde Samsun’daki işletmeler on binlerce kişiye istihdam sağlamakta, liman, karayolu, demiryolu ve havayolu bağlantıları ile güçlü bir lojistik kapasite sunmaktadır. Şehir, otomotivden gıdaya, savunma sanayinden birçok alana kadar geniş bir ihracat yelpazesine sahiptir.”
“ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK”
Samsun’un dış ticarette güçlü konumuna da dikkat çeken Ağar, şunları kaydetti:
“Yüzde 123 ihracatın ithalatı karşılama oranı ile ilimiz önemli bir noktadadır. Orta Karadeniz Serbest Bölgesi ile birlikte üretim ve ihracat kapasitesi daha da artmaktadır. Samsun’un lojistik gücünü artırmak ve finansmana erişimi kolaylaştırmak büyük önem taşımaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Türk Ticaret Bankası Samsun Şubesi, Samsun’u üretim üssü haline getirme hedefi doğrultusunda önemli bir adımdır. Şubemiz, ihracatçılarımızın finansmana güvenli ve uygun koşullarda erişimini sağlayacaktır.”
“EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”
Ağar, konuşmasının sonunda ise bankanın Samsun ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti ve bakanlık olarak ihracatçıların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

GÜLTEPE: “İHRACAT, ÜRETİM VE FİNANS BİRLİKTE İLERLEYECEK”
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Gültepe de törende yaptığı konuşmada, bankanın ihracatçılar için önemli bir yapı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Bakanımız, yaylaya girerken ihaleye katılmamızı söyledi; biz de başkanlarla beraber oturduk ve farklı konuları değerlendirdik. Bu süreçte desteklememiz gereken konular var: ihracat, üretim ve finans. Halk arasında para durumu nasip olursa imza atmak mümkün olacak.
Bugün tarih itibarıyla bankayı 100’e ulaştırmışız. İhracatı geliştirme aşamasında gerçekten çok güzel bir yapı var. Bankamız, parti bankası ve kamu bankalarıyla birlikte güzel bir komisyon çalışıyor.”
“SAMSUN BİZİM İÇİN ÖZEL”
Gültepe, Samsun’un ihracat açısından önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bakan yardımcımız Volkan Bey ile beraber gerçekten çalışıyoruz. Gelecekle ilgili çok büyük işler yapacağına yürekten inanıyorum; bu yüzden bütün desteği veriyorum.
Normalde kaldırılmış kararlarda yalnızca birliklerin bulunduğu yerde kararlar geçerli olacak. Samsun’un bizde ayrı bir özelliği var; vatanımızdan dolayı da ikinci bir özelliği bulunuyor. Hele bu dönemde ortaya koymuş olduğu takım çalışması, valimiz ve Büyükşehir milletvekilleri ile birlikte çok değerli.”
“İHRACATÇILAR DESTEK VERİYOR”
Samsun’daki birlik ve iş birliğine de vurgu yapan Gültepe, şu ifadeleri kullandı:
“Samsun Lisesi Türkiye’nin her tarafından öğrencileri ağırlıyor ve çok rahat bir şekilde ilerliyor. Bankanın ihracatçıları da bize bu konuda destek veriyor.”

MEHMET MUŞ: “GÜÇLÜ BİR YAPIYLA GERİ DÖNDÜ”
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Türk Ticaret Bankası’nın yeniden yapılanma sürecine değinerek şu açıklamalarda bulundu:
“Türk Ticaret Bankası, Türkiye’nin ilk özel sermayeli milli bankalarından biridir. Geçmişte yaşanan sorunların ardından bugün güçlü bir yapı ile yeniden faaliyete geçirilmiştir. İhracatçılarımızın sahip olduğu bu banka, sanayicilerimizin finansmana erişimini kolaylaştıracaktır. Samsun’da açılan bu şube, ‘Kuzeyin üretim merkezi’ olma hedefimize önemli katkılar sunacaktır.”
113 YILLIK BANKANIN YENİDEN DOĞUŞU
Muş, konuşmasının devamında bankanın geçmişi ve yeniden yapılanma süreciyle ilgili detayları da paylaştı. Türk Ticaret Bankası’nın 1913 yılında Adapazarı’nda 13 esnafın girişimiyle kurulduğunu hatırlatan Muş, bankanın yıllar içinde büyüyerek 480 şubeye kadar ulaştığını ancak kötü yönetim süreçleri nedeniyle faaliyetlerinin sekteye uğradığını ifade etti. Bankanın 2023 yılında İhracatı Geliştirme A.Ş. tarafından satın alındığını belirten Muş, sürecin BDDK ve ilgili kurumlarla titizlikle yürütüldüğünü vurguladı. Muş, yeniden yapılanma sürecinin ardından bankanın sağlam bir mali yapı ile faaliyete geçtiğini söyledi.

“İHRACATÇILARIN BANKASI OLARAK HİZMET VERECEK”
Türk Ticaret Bankası’nın artık ihracatçılar ve sanayiciler tarafından sahiplenilen bir yapı olduğunu belirten Muş, bankanın finansmana erişimde önemli bir rol üstleneceğini ifade etti. Muş ayrıca, Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşabilmesi için finansmanın kritik olduğunu vurgulayarak Samsun’un bu süreçte önemli bir merkez olacağını dile getirdi.
LOJİSTİK VE YATIRIM VURGUSU
Konuşmasında Samsun’un geleceğine de değinen Muş, hızlı tren hattı ile bölgenin Mersin’e kadar bağlanacağını belirterek, Merzifon, Havza ve Samsun’daki yatırımların tamamlanmasıyla birlikte ekonomik büyümenin hızlanacağını ifade etti.

VALİ TAVLI: “BİRİKİM ALIŞKANLIĞI KAZANDIK”
Samsun Valisi Orhan Tavlı da törende yaptığı konuşmada, Türk Ticaret Bankası’nın geçmişten bugüne uzanan önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"O zaman çocuğum. Kıymetli babam Necattin Dağlı elimden tuttu, dedi ki, "Sen tasarruf yapmayı öğreneceksin." Türk Ticaret Bankası'nda hesap açıldı, demir kumbarayı aldık. O yüzden Türk Ticaret Bankası'nı hiç unutmam.Ticaret Bankası’nda birikim alışkanlığı kazandık.”
“GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR”
Kentteki ekonomik gelişime de değinen Tavlı, şu değerlendirmede bulundu:
“Sanayileşme ve ticaretin merkezi Samsun, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın ve çok kıymetli bakanlarımızın destekleriyle güçleniyor. Samsun’da güvenlikten adalete, tarımdan turizme kadar müthiş bir ekonomik hareketlilik söz konusu. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Ticaret Bankası, Karadeniz Bölgemiz, Kuzey Anadolu ve Türkiye için hayırlı ve uğurlu olsun.”

ERSAN AKSU: “BÖLGEYE MERKEZ OLACAK”
AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu da açılışta yaptığı konuşmada, Türk Ticaret Bankası’nın bölge için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
Gerçekten, son dönemde Organize Sanayi Bölgesi alanlarımızın 6-7 sanayi parseli oluşturulmuş. Siyasi anlamda da, hem yerel hem merkezi hükümet anlamında çevrelerde uyumlu bir çerçevede yol aldığımızı görüyoruz. İhracatın tüm hayatı, önümüzdeki süreçte Anadolu’da belki en hızlı ilerleyecek şehirlerden biri olacak. Türk Ticaret Bankası'nın, ihracatçıların finansman temini ve kredi noktalarında çok büyük bir fayda sağlayacağını, bunun şehrimizle sınırlı kalmayıp Samsun’dan Artvin’e, Ordu’ya kadar, Domuz’da bulunan tüm illere, aynı zamanda Bayburt ve Gümüşhane dahil olmak üzere bölgenin merkezi niteliğinde bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

BAŞKAN DOĞAN: “SAMSUN İHRACATINI ARTIRACAK”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da yaptığı konuşmada kentin gelişimine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Samsun büyüyor, gelişiyor ve ihracatını artırmak için önemli adımlar atıyor. Organize sanayi bölgelerimizin genişlemesi, lojistik imkanlarımızın güçlenmesi ve yeni yatırımlar ile ihracatçılarımızın önü açılıyor. Türk Ticaret Bankası’nın Samsun’da faaliyete geçmesi, bu süreci daha da hızlandıracaktır.”

GENEL MÜDÜR YEŞİL: “KISA SÜREDE BÜYÜK HACİM”
Türk Ticaret Bankası Genel Müdürü İlker Yeşil ise bankanın kısa sürede önemli bir finansal büyüklüğe ulaştığını belirterek şunları söyledi:
“Şubemizi kısa süre önce açmamıza rağmen ciddi bir ilgi gördük. Topladığımız mevduatın 22 katı kredi kullandırdık. Samsun’da üretim, yatırım ve ihracat var. Bu ekosistemi desteklemek için biz de finansman sağlamaya devam edeceğiz.”
DR. MUŞ ÖNCÜLÜK ETMİŞTİ
Bilindiği gibi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Ticaret Bakanı olduğu dönemde, Samsun'a yatırımcı kazandırma amacıyla "Yatırım ve İhracat Zirvesi"ni toplamış, zirveye de kendisinin yanı sıra TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa GÜLTEPE ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ile çok sayıda banka ve ihracatçı katılmıştı.

İHRACATÇILARA GÜÇLÜ DESTEK
Açılan şubenin, Samsun’daki organize sanayi bölgeleri, üretim tesisleri ve ihracatçı firmalar için önemli bir finansman kaynağı olması bekleniyor. Bankanın sunduğu hizmetlerle birlikte kentin dış ticaret hacminin artması hedefleniyor.

HEDEF: KUZEYİN ÜRETİM ÜSSÜ
Yetkililer, Türk Ticaret Bankası’nın Samsun’da faaliyete geçmesiyle birlikte kentin “üretim ve ihracat üssü” olma yolunda önemli bir adım daha attığını vurguladı. Türk Ticaret Bankası şubesi Canik ilçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi 100. Yıl Bulvarı No:38/29 adresinde hizmet verecek.

Türk Ticaret Bankası Samsun Şubesi'nin Canik ilçesindeki açılışı yapıldı. Açılışa Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı ve Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Gültepe ile Türk Ticaret Bankası Genel Müdürü İlker Yeşil, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Burhan Mucur ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da katıldı.

Atakum'da başıboş köpek kabusu haberimiz ekipleri harekete geçirdi!
Samsun’da Atakum, İlkadım ve Çarşamba arası radar noktaları
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





