Samsun'da, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla ihracat yapan ve başarı ilde eden 9 firmaya plaket verme töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Bu birlik ve beraberlik oldukça biz Samsun olarak, 11 ayda ulaştığımız 1.3 milyar doları geçeriz. Hedefimiz budur" dedi.

LİMANIN SİRKÜLASYONU ARTACAK

Samsun'da Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda 'Gelecek Nesli Yetiştirmek: Gümrüklerde Bilgi Paylaşımını ve Profesyonel Gururu Teşvik Etmek' temasıyla kutlanan 26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. 
Törende konuşan ve Samsun'da hedeflenen ihracat rakamlarının üstüne çıkacaklarını kaydeden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Biz hepimiz buradayız. Yani iş insanları ile ilgisi olan tüm kurumlar burada. Bu birlik ve beraberlik oldukça biz Samsun olarak, 11 ayda ulaştığımız 1.3 milyar doları geçeriz. Hedefimiz budur. Zaman kaybetmeden, zamanı hızlı kullanarak iş yapacağız. İhracatçılarımızın önünü açma bakımından 4 tane limanımız var. Bu gerçekten güzel bir imkan. Bu imkanları daha da iyileştirmeliyiz diye düşünüyorum. Özellikle Samsun limanımız başta olmak üzere. Bunla ilgili 2 aydır çalışma içerisindeyiz. Buranın sirkülasyonu önümüzdeki dönemlerde çok daha artacak. Ayrıca geçici de olsa bulunduğumuz bölgede bir tır-kamyon garajı oluşturabilir miyiz diye çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

SU ÜRÜNLERİ SANAYİ ALANI

Samsun'un Yakakent İlçesi'ne Su Ürünleri Sanayi alanı yapılacağını müjdeleyen Vali Dağlı, "Su ürünleri alanında gayet iyiyiz. İhracat rakamlarımız çok iyi. Japonya'ya ihracatımız var. Bunları arttırmak için Yakakent bölgesinde çalışmamız var. Su ürünlerine dönük bir sanayi alanı. Bunu olgunlaştıracağız ve yakın zamanda ilanını yapacağız" diye konuştu.

'GELECEK NESLİ YETİŞTİRMEK'

Düzenlenen programda konuşan Orta Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Dr. Musa Aydemir ise şunları söyledi: "Her yıl bu günümüzü farklı bir tema ile kutluyoruz. Bu yılın teması 'Geleceğin Gümrük Çalışanlarını Destekleme, Bilgi Paylaşımını Teşvik Etme Ve Küresel Gümrük Topluluğuna Aidiyet Duygusunu Arttırma Çabalarına Atıfla Gelecek Nesli Yetiştirmek' olarak belirlenmiştir. Bakanlığımız ticarette rekabeti hızlı ve güvenli olmasını sağlamak, yüksek katma değer ihracata teşvik ederek, büyümeye öncülük etmeyi sağlamaktadır." 

MOTTOYU ÇOK ANLAMLI

Ankara Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Samsun İl Temsilcisi, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Abdülkadir Köstek ise "Geçtiğimiz yıl veri güvenliği ve paylaşımıyla ilgili bir motto bakanlığımız belirlemişti. Geleceğin Gümrük Çalışanlarını Destekleme, Bilgi Paylaşımını Teşvik Etme Ve Küresel Gümrük Topluluğuna Aidiyet Duygusunu Arttırma Çabalarına Atıfla Gelecek Nesli Yetiştirmek' mottosunu çok önemsiyorum. Bu çok anlamıdır" diye konuştu. 

PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Samsun'da en fazla ihracat yapan firmalara plaketleri takdim edildi. 212 milyon dolar ihracat yapan Gökırmak Maden Şirketi adına Emre Uzun, 167 milyon dolar ihracat rakamı ile Yeşilyurt Demir Çelik ve Liman İşletmeleri adına yönetim kurulu üyesi Murat Yeşilyurt, 132 milyon dolar ihracat rakamı ile Eti Bakır şirketi adına Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Şara, 112 milyon dolar ile BAT şirketi adına Alpay Aras, 97 milyon dolar ihracat ile Sampa Otomotiv adına Yönetim kurulu üyesi Bülent Üstündağ, 91 milyon dolar ile Dia bakliyat adına Süleyman Çalışkan, 87 milyon dolar ile Ulusoy Un şirketi adına Yönetim kurulu başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, 86 milyon dolar ile Toros Tarim şirketi adına Genel müdür yardımcısı Serdar Gök,  plaketlerini Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever'den aldı. 


Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.