SAMSUN'DA TRAFİK VE İLK YARDIM HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Samsun'da, Karayolu Trafik Haftası kapsamında yapılan etkinlikte kurallara uymanın önemi, uygulamalı olarak vatandaşlara gösterildi. Farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte yaya önceliği ve emniyet kemeri başta olmak üzere kurallara uymanın hayati önem taşıdığı bildirildi.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Programda İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şubesi stant açarak, vatandaşlara trafik konularında bilgi verdi. Emniyet kemerinin önemi ve hızın yol açtığı kazalar da simülatör araçla anlatıldı, alkol gözlüğü takarak top oyunu oynatıldı. Trafik eğitim parkurunda ise öğrencilere trafik konusunda eğitim verildi. Programa katılan Vali Orhan Tavlı'nın talebi üzerine basın mensupları, emniyet kemerinin önemi ve hızın yol açtığı kazalar simülatör araçla deneyimledi, alkol gözlüğü takarak top oyunu oynadı.

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Trafikte kurallara uymanın herkes için hayati önem taşıdığını belirten Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Samsun'umuzda hem emniyetimiz hem jandarmamız hem de gençlerimizle birlikte il genelinde trafik güvenliği konusunda bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlarla bir araya geldik. Hep beraber trafikte güvenli sürüşün önemini kavradık. Yayalara öncelik verilmesi gerektiğini he beraber müşahede ettik. Emniyet kemeri takmanın hayatı kurtardığını uygulamalı olarak gördük. Buradaki etkinliklerde trafikte sürüş halindeyken cep telefonu kullanılmamasını gerektiğini de gördük. Ayrıca hız sınırlarına uyuyoruz. Trafikte alınan tüm önlemler can güvenliğimiz için. Doğru ve güvenli sürüş için alınmış tedbirler. Trafik Haftası'nı kutluyor, kazasız, belasız hayırlı sürüşler temenni ediyorum” dedi.


"HAYATLA YARIŞILMAZ"

Vatandaşlarda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş da şunları söyledi: "Hem yaya, hem de motorla seyreden insanlarımıza saygı göstererek, trafik kullarına riayet ederek hareket edilmesi gerektiğiyle ilgili bir farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle çocuklarımızdan başlayarak her yaştaki insanımızın yayalara saygı göstermeleri, hız yapmamaları, hayatlarını kurtarmak için emniyet kemeri kullanmaları, trafik kurallarına riayet ederek hareket etmeleri konusunda dilimiz döndüğünce anlattığımız etkinliklerimize devam ediyoruz. Ben herkese güvenli sürüşler diliyorum. Hayatla yarışılmaz, emniyet kemeri takmadan aracımızı kullanmayalım, emniyet kemeri hayat kurtarır." 

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ 

Programda trafik emniyet personeli ile trafik jandarma personeline başarı belgesi verildi. Gün boyu süren etkinliklere ayrıca Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, birim amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Samsun 19 Mayıs programı: Samsun'da saat saat 19 Mayıs etkinlikleri Samsun 19 Mayıs programı: Samsun'da saat saat 19 Mayıs etkinlikleri

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.