Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, emekli maaşlarına yapılan zamlardan memnun olmadıklarını belirterek, "En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı" dedi.

Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı

GEÇİNMEK MÜMKÜN DEĞİL

TÜİK verilerine göre enflasyon Aralık 2023'te aylık yüzde 2,93 artarken, yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. 6 aylık enflasyon verisinin belli olmasının ardından memur ve memur emeklisi yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklisi yüzde 37,55 oranında zam aldı. Yapılan zammın ardından değerlendirmelerde bulunan Gür, "Yapılan zam bizi hüsrana uğrattı. Cumhurbaşkanından refah payıyla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bu rakamlarla geçinmek mümkün değil" diye konuştu.

HİÇBİR ANLAMI KALMADI

A'dan Z'ye tüm ürünlere zam geldiğini kaydeden Gür, "Bizim aldığımız maaşların piyasada alım gücü yok. Hiçbir şeye zam gelmesin, bize de zam yapmasınlar. Piyasaya öyle korkunç zamlar geliyor ki, bize verilen zamların da hiçbir anlamı kalmadı. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı. 4-5 bin liraya geçinmek zorunda olanlar var" ifadelerini kullandı

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.