Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Rasathane Mahallesi'nde hayata geçirilecek Anneler Parkı Dönüşüm Projesi'nin imzalarının atıldığını duyurdu. Yaklaşık 15 bin metrekarelik proje alanında kapalı otopark, pazar yeri, kreş, kafe ve sosyal yaşam alanlarının yer alacağı proje, mevcut ağaçların ve yeşil dokunun korunması esas alınarak tasarlandı.

MODERN BİR YAŞAM ALANI OLACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Anneler Parkı Dönüşüm Projesi'ne ilişkin gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı.
İlkadım Rasathane Mahallesi'nde gerçekleştirilecek proje kapsamında Anneler Parkı'nın modern bir yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.

ANNELER PARKI'NA YENİ YAŞAM ALANI
Yaklaşık 15 bin metrekarelik proje alanı ve 27 bin metrekarelik toplam kapalı alanıyla planlanan proje, farklı yaş gruplarına hitap edecek sosyal ve sportif donatıları bünyesinde barındıracak.
Projede kapalı otopark ve pazar yeri, kafe, kreş, çok amaçlı salon, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, basketbol sahası ve geniş yeşil alanlar yer alacak.

MEVCUT AĞAÇLAR KORUNACAK
Projenin tasarımında mevcut doğal dokunun korunmasına öncelik verildiğini belirten Halit Doğan, alanda bulunan çok yıllık ağaçların ve yeşil dokunun korunmasının temel tasarım yaklaşımı olduğunu ifade etti.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Ailelerin birlikte vakit geçirebileceği, çocukların güvenle oynayabileceği ve sosyal yaşamı zenginleştirecek bir alan oluşturmayı hedeflediklerini belirten Doğan, Anneler Parkı'nın Samsun'a kazandırılacağını kaydetti.
Doğan, paylaşımında projeye ilişkin “Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Atakum Belediyesi'nde ücretler eksik yattı, işçiler yeniden eylemde!
Karadeniz'de fırtına bekleniyor! Samsun için kritik uyarı
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




