CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Diyarbakır’ın Hani ilçesine yaklaşık 6 milyon liralık proje bedeli olan modern hayvan pazarı yapmasına tepki göstererek Başkan Mustafa Demir'e "Samsun'da hayvan pazarı ve mezbahane sorunu varken neden başka şehirlere yatırım yapıyoruz" diye sordu.

'KENDİ İLÇELERİNİ DÜŞÜNMESİ GEREK'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hani ilçesi devletimizin yaptığı yatırımlar sayesinde giderek büyüyor ve gelişiyor. Biz de kardeş şehrimiz Diyarbakır’ın yanında olup, ilçeye çok şık ve modern bir canlı hayvan pazarı yapacağız. Çünkü hayvancılıkla uğraşılan ilçenin hayvan pazarı olmaması düşünülemez” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen ve Hani ilçesine yapılması planlanan yaklaşık 6 milyonluk proje ile eleştirilerde bulunan Tekcan, "Hani'de hayvancılığı canlandırmak için hayvan pazarı yapmaya karar veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, titizlilikle süreci takip ediyor ve basın açıklaması yayınlıyor. Yetmezmiş gibi projeye ilişkin teknik ayrıntıları da paylaşıyor. Sayın başkan 'Hayvancılıkla uğraşılan ilçenin hayvan pazarı olmaması düşünülemez' diye bir ifade de bulundu. Peki Samsun'da hayvancılık yapan vatandaşlarımız neden düşünülmüyor? İlkadım, Canik, Tekkeköy, Atakum, 19 Mayıs'ta bulunmayan hayvan pazarı ve mezbahane sorunu ne olacak? Sayın başkanın önce kendi ilçelerini düşünmesi gerekmez mi?" dedi.

'BELEDİYENİN MEZBAHANESİ YOK'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği bir mezbahane ve canlı hayvan pazarının olmadığını dile getiren Tekcan, "Kapatılan şeker fabrikası, Çarşamba ilçesinde hayvancılığı da öldürdü. Şeker pancarı küspesi birinci öncelikli hayvanların yem ihtiyacını karşılamaktadır. Bu nedenle Çarşamba ilçemizde hayvancılık yarı yarıya düştü. Çarşamba mezbahanesinin durumu içler acısı. Samsun'un et ihtiyacı Amasya Suluova'dan karşılanıyor. İlimizde belediyenin işlettiği bir mezbahane yok. Bafra mezbahanesini ticaret borsasına işletmeye verdik. Onun durumu fena değil. Bunun dışında merkez ve ilçelerde çalışır iki özel mezbahane var. Bizim işimiz devletin yapacağı yatırımları yapmak değil. Kendi sınırlarımız içinde halkımızın ihtiyacını görmektir" ifadelerini kullandı.

'BİZ NEDEN YAPIYORUZ'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borç batağında olduğunu öne süren Tekcan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Milyarlarca lira döviz ve lira bazında borcu olan bir belediyeyiz. Zaten vizyoner olmayan yatırımlar bütçemizi delik deşik etti. Samsun halkının parasına yazık değil mi? Bu şehrin ihtiyaçları var. Özgelir açısından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bizden 3 kat daha iyi durumda. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ya da devletin yapması gereken yatırımları biz neden yapıyoruz? Faizle para alıp, başka ile göndermek hangi aklın ürünü. Bu karar sağlıklı bir karar değildir. Samsun halkı bunun hesabını soracaktır. Samsun'un parası Samsun'da kalsın. Kırsal kalkınmaya ihtiyacımız var, kaynak ihtiyacımız var."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.