30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de oynanması planlanan Süper Lig Şampiyonu Galatasaray  ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasına tepki gösteren Samsun CHP İl örgütü müsabakanın Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanması için TFF Samsun Müdürlüğüne resmi dilekçe verdi. Dilekçede Samsun’un 17 Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanının imzası bulunuyor. 

Tüik açıkladı: Samsun o sıralamada birinci Tüik açıkladı: Samsun o sıralamada birinci

"TÜRK MİLLETİ'NE HAKSIZLIK OLACAKTIR"

TFF’nin ivedilikle alınan bu kararda dönmesini belirtilen dilekçede “2023 Turkcell Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanması Türk milletine ve futbolseverlere Cumhuriyetin 100. Yılında yapılmış büyük bir haksızlık olacaktır.” ifadelerine yer verildi. 

"SAMSUN, KENDİNİ KANITLAMIŞTIR"

Samsun’un 23.Deaflympıcs 2017 Olimpiyatları, milli takım müsabakası dâhil birçok spor müsabakasına ev sahipliği yaptığını belirten Özdağ “Samsun, spor etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda altyapısı ve organizasyon kapasitesi ile kendini kanıtlamıştır.  Ayrıca bu tür büyük organizasyonların düzenlenmesine uygun bir saha olan Samsun 19 Mayıs Stadımız, geniş seyirci kapasitesi ve modern altyapısıyla ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.

NEDİM AYDIN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.