SAMSUN'DA ESNAF DA VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

Samsun'da Ramazan Bayramı öncesi çarşı-pazarda hareketlilik başladı. Dükkanların önü çeşit çeşit çikolatalar ve şekerlerle süslense de, fiyatların geçen seneye göre artmasından; esnaf da vatandaş da şikayetçi oldu.  

TANESİ 5 LİRA

Vatandaşın alım gücünün eskisi gibi olmadığını belirten esnaf Mehmet Mert Doğan, "Fiyatlar maalesef çok pahalı. Bayram çikolatasının tanesi 5 lira. Bir tane fazla atsan bizden gidiyor, terazide ayarlaması da zor oluyor. Vatandaşın durumu daha zor. Allah vatandaşın yardımcısı olsun" dedi.

HAREKETLİLİK AZALDI

Şekerlerin kilosunun 180, çikolataların ise 300 liradan başladığını kaydeden esnaf Yaren Amanvermez, "Vatandaş fiyatlardan şikayetçi. Satışlar geçen seneye göre daha düşük. Geçen sene vatandaşın alım gücü daha iyiydi ama bu sene o hareketliliği göremiyoruz" iye konuştu. 

HERKES İÇİN DURUM KÖTÜ

Satışların geçen senelere göre düşük olduğunu belirten esnaf Umut Aydın da, "Ekonomi kötü. Vatandaş alıyor da dağıtmak için değil. Kendi ihtiyacını ancak gideriyor. Geçen seneye oranla satışlar azaldı. Vatandaşın alım gücü düştü. Esnaf için de vatandaş için de durum kötü" ifadelerini kullandı.

Hayat pahalılığından şikayet eden vatandaşlar ise şunları söyledi: 

Rahmi GENÇTEN: Fiyatlar pahalı. Mecbur kaldığımızdan idareli şekilde alıyoruz. 

Ayşe ÖZÜPAK: Benim alacak gücüm yok. 65 aylığımla geçinmeye çalışıyorum. İstediğimi alamıyorum. 2 çocuğum var, onlar yardım ediyor. 

Mustafa TORUN: Fiyatlar çok pahalı. İstediğimizi alamıyoruz. Dandik bir pantolon 500 lira olmuş. 

Sevim TERZİ: Fiyatlar çok pahalı. Bayramdan sonra fiyatların daha da yükseleceğini söylüyorlar. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah düzelir ama düzeleceği yok. Her gün zam geliyor.

NEJLA KAYA

Samsun'da öğrenciler o lisede geleceğin gözde mesleklerine hazırlanıyor Samsun'da öğrenciler o lisede geleceğin gözde mesleklerine hazırlanıyor

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.