TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş: "Ekonomiye katkı sağlayacak" TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş: "Ekonomiye katkı sağlayacak"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Tekkeköy ilçesine bağlı Asarağaç Mahallesi'nde 450 dönümlük alanda  yaptığı çalışmayla binlerce ağacı kesmesi, yöre sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in göreve devredecek olmasına rağmen seçimden iki gün önce Asarağaç Mahallesi'nde bulunan Bayraktepe'de başlattığı ve halen de sürdürdüğü "tıraşlama" çalışması sonucunda, binlerce ağacın kesilmesi işlemi sürüyor. Mahalle sakinlerinin tepkilerine rağmen dün de sahada çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda kayaları da dinamitleyeceği iddia edilmişti.

İPEK'TEN RANT İDDİASI

Konu Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyonu'nda günde geldiğinde, dönemin CHP'li meclis üyesi Hasan İpek, 450 dönümlük alanda ağaç katliamı yapılacağını ve bu çalışmanın birilerine rant sağlayacağını iddia etmişti. Bu arada, kayalıkların dinamitleneceği alanda Mustafa Demir'in işletmelerinin bulunduğu da belirtilmişti.

Demir, son yaptığı açıklamada, bölgede risk olduğunu ve çalışmaların Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle gerçekleştirildiğini öne sürmüştü. Öte yandan Mustafa Demir'in kendi işyerlerini olası bir heyelandan koruyabilmek için bu çalışmayı görevden ayrılacak olmasına rağmen ısrarla sürdürdüğünü belirtilerek, katliamın önlemesi için için dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.