Samsun'un Tekkeköy ilçesi Asarağaç Mahallesi'nde bulunan Bayraktepe Tabiat Parkı'ndaki ağaç katilamı tepkilere yol açarken, yörede tescilli tarihi eserlerin bulunması, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Şube Müdürlüğü uzmanlarını harekete geçirdi.

TEPKİ ÇEKEN ÇALIŞMA

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in "risk yüksek" diyerek, bölgede başlattığı çalışmalar, yöre sakinleri başta olmak üzere birçok STK'nın tepkisini çekti. Mimarlar Odası, başvuruda bulundu. "Afeti önleme" adı altında kendi işyerlerinin bulunduğu bölgenin olası bir heyelandan etkilenmemesi için bu çalışmayı başlattığı öne sürülen Mustafa Demir'in, seçimlere 2 gün kala adeta "yangından mal kaçırırcasına"  belediye ekiplerini Bayraktepe'de görevlendirdiği anlaşılmıştı.

YETKİLİLER İNCELEDİ 

Samsun Medya Grubu başta olmak üzere birçok yayın organın gündeme getirdiği konu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Şube Müdürlüğü'nün dikkatini çekti. Müdürlük uzmanları Bayraktepe'de kral kaya mezarı ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bayraktepe'de 1990 yılında yapılan çalışmalar sırasında bulunan Kral Kaya Mezarı, tarihi eser olarak tescil edilmişti.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

SBB Başkanı Halit Doğan: “19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadık” SBB Başkanı Halit Doğan: “19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadık”