Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta gerçekelştirilecek seçimlerde Cumhur İttifakı'nın müziksiz kampanya yürüteceklerini açıklaması üzerine AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy değerlendirmelerde bulundu. 

AÇIKLAMAYI DEĞERLENDİRDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Partili Aksu, "Milletimizin bu kadar acısı varken, biz onlardan kopuk bir seçim süreci yönetmeyeceğiz" derken, İYİ Partili Aksoy da "Çalgılı, eğlenceli bir seçim yürütmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

ONLARDAN KOPUK BİR SÜREÇ YÜRÜTEMEYİZ

Asrın felaketi olarak adlandırılan bir afet yaşandığının altını çizen Aksu, "110 bin kilometrekarelik bir alanda toplam da 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen, aynı aileden yer yer 20-30 kişinin hayatını kaybettiği bir depremi yaşadık. Can kayıplarımızın bu kadar taze olduğu, halen daha enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği bir tablo içerisinde seçime gitmek zorundayız. Maalesef ki seçim süreci bunu gerektirdiği için çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. Dolayısıyla acılarımızın taze olduğu bir süreçte, vefat eden vatandaşlarımızın manevi değerleri açısından ve onların yakınları açısından seçim sürecinde elbetteki bu hassasiyeti dikkate alarak sadece müzikler açısından değil ortaya konulacak her türlü yaklaşıma dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu süreci yürütürken, asıl hizmetin muhattabı olan milletimizin bu kadar acısı varken, biz onlardan kopuk bir seçim süreci yönetmeyeceğiz. Buna göre çalışmalarımız ve saha çalışmalarımızı buna göre şekillendireceğiz" dedi.

BİZ DE KARŞIYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önce de kanaatlerinin seçim çalışmalarının müziksiz yürütülmesi olduğunu kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Şaşaalı, çalgılı bir seçim kampanyası yürütülmesine biz de karşıyız. 14-15 milyon vatandaşımızın böyle bir afetle karşı karşıya kaldığı noktada çalgılı, eğlenceli bir seçim yürütmemiz mümkün değil. Ülkemizin neresinde biri ağlıyorsa biz de ağlarız" diye konuştu. 

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.