- Samsun’da ikinci el oto pazarında satıcı sayısı arttı.
- Galerici Halit Kalem piyasada durgunluk yaşandığını açıkladı.
- Araç sayısı fazla olmasına rağmen satışlar sınırlı kaldı.
- Vatandaşa etkisi: alıcılar temkinli davranarak alımı erteliyor.
- Takip: piyasanın bahar aylarında hareketlenmesi bekleniyor.
- Resmî veri yok; değerlendirmeler esnaf görüşlerine dayanıyor.
ARAÇ ÇOK, ALICI AZ
Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nde cumartesi günleri kurulan oto pazarında çok sayıda araç satışa çıkarıldı. Buna rağmen alıcı sayısının düşük kalması, satışların gerçekleşmesini zorlaştırdı. Satıcılar, pazarda yoğunluk olmasına rağmen alışverişin sınırlı kaldığını ifade etti.

“YATIRIMLAR ALTINA KAYDI”
Galerici Halit Kalem, piyasanın şu anda durgun olduğunu belirterek yaz aylarına doğru hareketlilik beklediklerini söyledi. Kalem, “İnsanlar yatırımlarını altına yöneltti. Altın fiyatlarının yatay seyretmesi nedeniyle otomobile dönüş zaman alabilir. Şu an pazarda satan çok ama alıcı kararsız” dedi.

“GELİYORLAR AMA ALMIYORLAR”
Aracını satmak için pazara gelen Sadık Keskin, ziyaretçi sayısının azlığından şikayet ederek gelenlerin çoğunlukla inceleme yaptığını, ancak alım gerçekleşmediğini dile getirdi.
Otomobilini satışa çıkaran Selami Koca da benzer bir tabloya dikkat çekerek, “İnsanlar bakıyor fakat satışa dönüşmüyor. Alıcı olmayınca piyasa durgun kalıyor” ifadelerini kullandı.

HAREKETLİLİK BAHARA MI KALDI?
Pazara gelen Engin Arıcan ise ikinci el piyasasında asıl canlanmanın bahar aylarında yaşandığını belirtti. Geçen haftaya göre kısmi bir hareketlilik olduğunu ancak bunun satışlara yansımadığını söyleyen Arıcan, piyasada para bulunduğunu fakat alıcıların temkinli davrandığını sözlerine ekledi.
Samsun’da eğitimde iş birliği: "Kampüs BİLSEM" kapılarını açtı
Samsun’a 950 milyon TL’lik su yatırımı
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




