Samsun'da Atatürk ve silah arkadaşlarının balmumu heykelinin bulunduğu üstü açık simge otomobil, 1 milyon 350 bin TL fiyatla bir ilan sitesinde satışa konuldu. 

'KİMSE DESTEK VERMİYOR'

Samsun'da 8 yıl önce aracın replikasını yapan karasör ustası Muhammet Yıldırım, "Bu aracın masraflarını karşılamak için bir dairemi satmak zorunda kaldım. Kimse destek vermiyor. Masraflar artık ağır gelmeye başladı ve zor durumda kaldığım için aracı satışa çıkarttım" dedi.

BAYRAMLARDA KULLANILIYORDU

Samsun'da 2014 yılından bu yana 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birlikte 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinliklerinde kullanılan ve vatandaşların ilgisi ile karşılaşan araç, sahibi Muhammet Yıldırım tarafından bir ilan sitesinde 1 milyon 300 bin lira fiyatla satışa çıkartıldı.

ZOR DURUMDA KALDIM

Yıldırım, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, zor durumda kaldığı için satış ilanı verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Aracın, Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde kullandığı 1934 model Lincoln marka aracın bire bir orjinalinden yapıldığını kaydeden Muhammet Yıldırım, "Aracın yapım ve bakım masraflarının tamamını kendim karşıladım. Çeşitli etkinlikler için başka şehirlerede giderken, yakıt masraflarını kendim üstleniyorum. Araçta bulunan Atatürk ve silah arkadaşlarının heykellerini de kendi cebimden harcadığım para ile yaptırdım. Heykellerin her yıl bakımı için 4 bin lira veriyorum. Yakıtı ve ya da diğer giderleri için hiç kimseden, hiç bir kurumdan destek görmüyorum. Ben bu aracı Atatürk'e olan sevgimden dolayı yaptım. Bu aracın masraflarını karşılamak için bir dairemi satmak zorunda kaldım. Masraflar artık ağır gelmeye başladığı ve zor durumda kaldığım için aracı satışa çıkarttım" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.