Samsun'un İlkadım ilçesinde antikacılık yapan ve koleksiyonerliğe gönül vermiş kişileri mezatta buluşturarak hatırları yaşatmaya çalışan Muammer Önerge, özellikle gençlerin gösterdiği ilgiden memnun olduğunu söyledi.

"HATIRAŞARIN YAŞAMINI DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

İlkadım ilçesi Çiftlik Caddesi'ndeki adeta tarihte yolculuğa çıkaran iş yerinde hem antika ürünleri segileyen hem de satıcıyla alıcıları buluşturarak mezatlar düzenleyen Önerge, antikacılığa tesadüfen başladığını söyledi. Baba mesleğinin hurdacılık olduğunu kaydeden Önerge, "Hurdaların içinde değişik malzemeler görünce bu yolda ilerlemeye karar verdik. Burası da bir mezat salonu. İnsanlar ürünlerini evlerinden getiriyorlar, bir bedel belirliyorlar ve biz de açık artırmayla satışa sunuyoruz. Burada en önemlisi ürünün hurdaya gitmesini engelleyerek, hatıraların yaşamını devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

"HER KESİME HİTAP EDİYORUZ"

İnsanların mezattan keyif aldığını dile getiren Önerge şunları söyledi: "Modern ürünlerin yanı sıra, Osmanlı'nın son dönemlerine, Cumhuriyet'in ilk ve orta dönemlerine ait antikalar da var. İnsanlar gelip görüyorlar. Antikacılık, dünyanın en eski mesleklerinden biridir. İnsanlar mezattan keyif alıyor. Çok büyük meblağlara giden ürünler değil ama özellikle gençlerin katılması çok hoşumuza gidiyor. Bu kültürü devam edeceğini gösteriyor. Türkiye ve dünyanın her yerinden ürünler geliyor. Çok keyifli bir iş. Ürünlerimizin eskimesini engelleyip, kullanılabilir durumda tutmak ayrı bir emek gerektiriyor. Örneğin radyolarda önceden FM yoktu. O radyolara müşterinin isteğine göre orijinalini bozmadan FM taktırabiliyoruz. Her kesime hitap ediyoruz. Bir sınırı yok."

NEJLA KAYA 

Samsun'da yüzlerce uyuşturucu hapla yakalandı Samsun'da yüzlerce uyuşturucu hapla yakalandı

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.