Samsun'un İlkadım ilçesinde 6 kat plana göre Kentsel Dönüşüm projesi uygulanacak Anadolu mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mağdur olmak istemediklerini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

SMG'YE KONUŞTULAR

Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında mahalle sakinlerinin mevcut plana göre yapılacak dönüşümle ilgili itirazları, oy çokluğu ile reddedilirken,  Samsun Medya Grubu mikrofonlarına konuşan Anadolu mahallesinde yaşayan vatandaşlar hak mağduriyeti yaşamak istemediklerini söyledi.

HAKSIZLIK OLUR

Cemal YILDIRIM: Ne olacak belli değil. Ne yapacağımızı şaşırdık. 6 kat az. 10 kat verilmeli. Yeni TOKİ'ler yapılıyor, kimisi 12 kat, kimisi 9 kat. Biz de aynısını istiyoruz. Hastanebaşı ve Zeytinlik mahallelerine 10 kat, Anadolu mahallesine 5-6 kat verilirse haksızlık olur.

YETERLİ OLMAYABİLİR

Mustafa ARSLAN: Binalar 10 kat olmalı. 6 kat yetmeyebilir. Burada çocukları ile aynı binada oturan aileler var. 6 kat bu yüzden yeterli olmayabilir.

KİMSE MAĞDUR EDİLMESİN

Seyfettin AKIN: Anadolu Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi ile bir tutulmamalı. Zeytinlik Mahallesi kaygan bir yer değil. Burada olsa olsa 12 kattan yukarı çıkmamalı. Mağdur olmak istemiyoruz. 4 kat evi olan insana bir kat verilmez. Binaların katları belli. 14 kat çıktığın zaman doğallığı bozar. 7 kat standart yapılsın. Kimse mağdur duruma düşürülmesin.

HAKKIMIZI VERSİNLER

Salise BİNİCİ:  Bizim istediğimiz gibi verirlerse kentsel dönüşüm yapılsın istiyoruz. Benim evimin dünya kadar masrafı var. Kentsel dönüşüm olacak diye dokunamıyorum. Bizi mağdur etmesinler, sevindirsinler. Bizim hakkımızı versinler, yıksınlar. Onlara dua ederiz.

YAPILACAKSA YAPILSIN

Döndü BİNİCİ: Müteahhitler ne yapacak bilmiyorum. Ne verecekler onu da bilmiyorum. Şu an bir çivi çakamıyoruz. Mağduruz. Biran önce yapılacaksa yapılsın. Bize evlerimiz verilsin.

GÜZEL EVLERDE OTURMAK İSTİYORUZ

Gülay AKPINAR: Bu binalar bir an evvel yıkılır inşallah. Güzel siteler içinde bizde oturmayı biz de istiyoruz. Mağduriyet olmaz inşallah. Güzel evlerde oturmayı kim istemez.

VERİLEN PARA İLE EV ALINAMAZ

Müslüm TAŞTEKİN: 6 kat mağduriyet yaratacak. İnsanların evine karşılık aldığı para bir değer değil. 6 katlı evine 300-400 bin lira veriliyor. Bugün bir ev almaya kalksan bir milyon lira diyorlar. Bu vatandaş nasıl alacak bunu? Hangi imkanlarla alacak bunu. Kentsel dönüşüm iyidir ama insanların hakkını vermiyorlar.

ESKİ EVLERDEN BIKTIK

Emine SARICAOĞLU: Kentsel dönüşüm yapılırsa sevinirim. Eski evlerden bıktık. Soba yakmaktan bıktım. Doğalgaz yok. Bizim evimiz arada olduğu için doğalgaz vermediler. Duvar çekilecek dediler. Bizimde gücümüz yetmedi, duvarı çekemedik. Doğalgazı bize bu yüzden vermediler. Kentsel dönüşüm mağdur etmeden yapılırsa ve bize de haklarımız verilirse yapılmasını isterim.

NASIL UYGUNSA ONA UYACAĞIZ

Mustafa ÖZBEY: Hükümet karar aldıysa yapacak bir şeyimiz yok. Nasıl uygunsa biz de ona uyacağız. Başka yapacak bir şeyimiz yok. Sadece hakkımızı versinler bizi mağdur etmesinler.

HERKESE DAİRE VERSİNLER

Fatma ŞAHİN: 4 kişilik haneye bir ev verirlerse, kardeş kardeşle kavga eder. Herkese birer daire versinler, gelsinler bugün yıksınlar. Benim kardeşim 3 bin 500 lira maaş alıyor. Nasıl kira verecek? Borçlandık, nasıl ödeyeceğiz? Ne olacak halimiz? Üç kat evim var, bana iki daire versin gelsin yıksın. 4 kat evimiz var. Üç oğlan çocuğuna 3 daire verirlerse şeriatın kestiği parmak acımaz.

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.