Samsun'da partilerinden milletvekili aday adayı olmak için başvuran ve aralarında AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu'nun da bulunduğu çok sayıda ilçe baskanı, meclis üyesi ve bürokrat görevlerinden ayrıldı.

AKSU, KANAL S'YE KONUŞTU

Aday aday olacağı daha önce dile getirilen AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, partisinde düzenlediği basın toplantısının ardından istifa ettiğini açıkladı. Aksu, Kanal S'ye açıklamada şunları söyledi: 

"Türkiye bütün dünyanın da dikkat kesildiği bir seçimin arifesinde ve yine çok büyük bir afetin yaralarını sarma gayreti içerisinde olduğu bir süreci atlatmaya çalışıyoruz. 14 mayıs 2023'te inşallah milletimizin çok önemli, tarihi bir karar vereceği seçimin arifesindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, genel merkez teşkilat başkanlarımızın da olurlarıyla, bu süreçte il başkanlığı görevimizin sonlandırılması ve milletvekilliği aday adaylığı için sürecin içinde olmamız noktasında bir değerlendirme ortaya çıktı. Ben Cumhurbaşkanımıza, teşkilat başkanım Erkan Kandemir'e, Karadeniz Bölge Koardinatörümüz Muhammet Avcı'ya, milletvekillerimize, il koardinatörlerimizin her birine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yine aday adaylığı içerisinde temayül yoklamaları genel merkezimin yapacağı çalışmalarla aday listesi tablosu 9 Nisan'da belli olacak. Akabinde de Ramazan'ın son on gün içerisinde ve bayram sonrasında yoğun bir şekilde saha çalışmaları ile bir yandan acımız ve hüznümüzü yaşayarak bir yandan da yaraları sarma gayretimizi devam ettirerek Allah nasip ederse 14 Mayıs seçimlerine birlik ve beraberlik içerisinde 85 milyonun kazanacağı, kaybedenin olmayacağı bir formatta inşallah seçimimizi gerçekleştireceğiz."

İSTİFA ETTİLER

Bu arada, AK Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan, Memleket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Rüstem Kara, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, AK Parti Samsun eski İl Başkanı Avukat Ali Akyüz, İlkadım Belediye Meclisi MHP'li üyesi Aykut Çepni, Samsun Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Naci Yılmaz AK Parti'den, Çarşamba Şeker Fabrikası Müdürü Mevlüt Dülger İYİ Parti'den, Tekkeköy Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Muhammet Üstün AK Parti'den, OMÜ Öğretim Üyesi Selahattin Özyurt İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti. Bilindiği gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, görevinden istifa ederek, AK parti'den Amasya milletvekili aday adaylığı için başvurmuştu.

17-istifalar (1)

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.