SAMSUN'DA ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANDI

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, yaz aylarında artan sıcaklık ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle Samsun’da 19 Haziran ile 30 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişler yasaklandı. Amaç, özellikle mangal, kamp ateşi ve izmarit kaynaklı yangınların önüne geçmek.

TEDBİRLER KARARLAŞTIRILDI

Valilerin başkanlığında gerçekleşen komisyon toplantılarında, Meteoroloji’den alınan hava tahminleri değerlendirilerek, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde kapsamlı tedbirler kararlaştırıldı. Samsun’da da bu tedbirler kapsamında ormanlara giriş yasağı getirilirken, yangın müdahale ekiplerinin koordinasyonu, hava ve kara araçlarının etkin kullanımı sağlanacak.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Komisyon ayrıca tabiat parkları, mesire alanları ve günübirlik kullanım bölgelerinde mangal, kamp ateşi ve ateş yakılması gibi faaliyetlerin sıkı kontrolü için çalışmalar yapıyor. Özellikle sönmeden atılan sigara izmaritleri ve dikkatsizlikten kaynaklanan yangınlara karşı halkın daha duyarlı olması bekleniyor.

GİRİŞ YASAKLARI FARKLI TARİHLERDE UYGULANACAK

Samsun’un yanı sıra Karadeniz Bölgesi’nde Sinop, Bayburt, Karabük, Çorum, Amasya, Tokat, Zonguldak, Bartın, Bolu, Kastamonu gibi illerde de ormanlara giriş yasakları farklı tarihlerde uygulanacak.

Yetkililer, orman yangınlarının önlenmesi için alınan tedbirlere vatandaşların tam uyum göstermesi gerektiğini belirtiyor.

Muhabir: DOĞUŞ İLHAN