AYNİ VE NAKDİ DESTEK 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlediği, 'Spor Kulüpleri Ayni ve Nakdi Yardım Takdimi' töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun canlı bağlantısı ile Samsun'da İlkadım Okçuluk Tesisinde gerçekleşti. Samsun'da 269 spor kulübüne toplam 7 milyon 110 bin liran tutarında nakdi yardım yapıldı. Ayrıca, sporculara eşofman, spor ayakkabı, spor malzemesi gibi birçok eşya desteği de gerçekleşti. Programa, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, amatör kulüp başkanları, antrenörler ve sporcular katıldı.   

'HER ZAMAN YANINDAYIZ'

Programda konuşan, İl Müdür Vekili Nevzat Akman, "Sporun koruyucu özgüven aşılayıcı, yönleriyle birlikte bir yaşan tarzı haline getirilebilmesi günümüz dünyasında her spor branşında oluşan rekabetçi ve ülkemizi uluslararası spor arenasında temsil edecek sporcu ve sporcu elemanlarının yetiştirilmesi en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefleri gerçekleştire bilmemiz için, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, en önemli yol arkadaşlarımızda kulüplerimizdir. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tüm gücüyle spor kulüplerimizin yanında yer almaya çalışmaktadır. Bu bağlamda da desteklerimiz gerçekleşmektedir" dedi.

'AMATÖR HAYAT BULMAKTA'

Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın ise, amatöre destek veren herkese teşekkür ederek, "Yaklaşık 5 yıldır, amatör spor kulüplerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan bu yardımla amatörler hayat bulmaktadır.  Amatör sporu destekleyen herkes bizim için çok değerlidir. Başta amatör sporlara gönül veren, Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizde bu gayretle çalışmalarımıza devam edip, Türk sporuna hizmet vermeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki amatör spor vefadır" diye konuştu.

Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.