Samsun'da protokol üyeleri, mülki ve askeri erkan ile vatandaşların katılımıyla düzenlenen1919 Metrelik Bayrak Yürüyüşü'nde kent adeta tek yürek oldu 

1919 METRELİK BAYRAK AÇILDI
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 103. yılı kentte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamaların en önemli sembollerinden  biri olan '1919 Metrelik Bayrak Yürüyüşü' iki yıllık koronavirüs salgını arasının ardından yarın yeniden yapıldı. 

BALKON VE CADDELERDEN EŞLİK ETTİLER 
İlkadım İlçesinde  Atatürk Anıtı önünde başlayan Cumhuriyet Caddesi, Lise Caddesi, Çiftlik Caddesi boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşte balkonlarda, pencerelerde ve cadde üzerindeki vatandaşlarla Türk Bayrağı ve alkışlarla eşlik etti. 

SAMSUNLULARA DAVET
"19 Mayıs kutlamaları Samsun’da büyük bir coşkuyla başladı" Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı,  "Coşkulu bir kalabalıkla birlikte 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdık. Bundan daha güzel bir mutluluk olamaz. Bu manada Samsunumuzla gurur duyuyoruz. Bayramı çok çok etkin bir şekilde kutluyoruz. Hem yarın hem de 19 Mayıs günü birçok programımız var. Bunların tamamına Samsunlu hemşehrilerimizi bekliyoruz. "dedi.

ÖZEL ODADA MUHAFAZA EDİLDİ
Yürüyüşe Vali Dağlı'nı yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, bando takımı, izciler, gaziler, sporcular ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Yürüyüş esnasında Türk Yıldızları da havada prova yaptı.

En son 2019'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla yapılan yürüyüşün ardından 1919 metre uzunluğundaki bayrak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde özel bir odada muhafaza edildi.

Dilber BAHADIR-Esra VURAL