Samsun'un 17 ilçesinden birisi olan Yakakent, Samsun il merkezine 86 kilometre uzaklıktadır. Yakakent ilçesine gezi yapmayı planlıyorsanız işte size "Yakakent'te gezilecek yerler nerelerdir?" sorusunun yanıtı

Yakakent ilçesi sakinliği, sessizliği ve görülmeye değer sahiliyle öne çıkmaktadır. Samsun'un Yakakent ilçesi 17 ilçe arasından en az nüfusa sahip ilçesi konumundadır. İlçe, Samsun merkeze 84 kilometre uzaklıktadır. Yakakent ilçesi 1800'lü yıllarda Gerze'den gelen 3-4 aile ile kurulmuştur.1893 – 1895 yıllarında Rus işgalinden kaçan Doğu Karadenizliler'in ve 1922 yılında Selanik’ten gelen göçmenlerin yerleşmesiyle büyümüş bir ilçedir. Yakakent ilçesi Karadeniz kıyısında Sinop il sınırı arasında geçit noktasında bulunmaktadır. 

YAKAKENT İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Yakakent'te 1896 yılında muhtarlık, 1963 yılında Belediye kurulmuştur. Gümenez olan adı aynı yıl içinde kıyı şehri anlamına gelen Yakakent olarak değiştirilmiştir. 

YAYLALAR

Samsun'un en batısında yer alan ilçesi olan Yakakent el değmemiş doğasıyla ziyaretçilerini ağarlıyor. İlçe sahip olduğu bir çok yayla ile temiz hava almak ve kalabalıktan kaçmak isteyenler için ideal bir konumdadır.

YAKAKENT SAHİL

Yakakent ilçesinin kendine özgü görkemli bir sahili vardır.

ÇAMGÖLÜ MESİRE ALANI

İlçeye 7 km. uzaklıkta Samsun - Sinop karayolu üzerinde bulunan Çamgölü mevkii denizin, ormanla iç içe olduğu bir doğa harikasıdır. Çam ağaçlarının denizle kucaklaştığı bu eşsiz sahil maviyle yeşilin en güzel uyumunu yaratmıştır. Bu ilçede Orman İşletme Müdürlüğü tarafından piknik yeri olarak düzenlenmiştir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.