Samsun'un Vezirköprü İlçesine özgü leziz mi leziz yöresel yemekler, unutulmaz tadıyla yoğun ilgi görüyor. İnternet kullanıcıları 'Samsun Vezirköprü yemekleri' 'Samsun Vezirköprü yöresel yemekleri' şeklinde aramalar gerçekleştiriyor. İşte Samsun'un Vezirköprü İlçesine özgü birbirinden leziz yemekler...

oymaagac-oglak-kebabi.png

VEZİRKÖPRÜ YÖRESEL YEMEKLERİ

Samsun'un Vezirköprü İlçesi yöresel yemekleriyle damaklarda şölen yaşatmaktadır. Tadı unutulmaz yemekleriyle ünlü Vezirköprü İlçesinin pek çok çeşit yöresel yemeği bulunmaktadır. Bu enfes lezzetler İlçe dışarına çıkarak Türkiye'ye yayılmıştır. Vezirköprü İlçesinin kendine has yemeklerinden en ünlü olanı, düğün ve şenliklerde pişirilen keşkektir. Meşhur keşkek üzerine etli ve nohutlu yahni dökülerek yenen bu leziz yemek Samsun'un Vezirköprü İlçesinin en sevilen tatlarındandır.

İlçede katık ile yapılan yemekler oldukça meşhurdur. Bunun yanı sıra 'Oymaağaç oğlak kebabı' orman kebabı, kuzu çevirmesi ve çeşitli hamur işleri de beğenilerek yenen yöresel yemeklerdendir.

Kaz pilavı, tirit, kaz çevirmesi de yöreye özgü yöresel lezzetlendir. Haluçka, yaprak dolması, bazlanbaç, bişi, mıhlama, nünük, pıtpıt, kaypak, cimcik, çılbır ise unutulmaması gereken enfes tatlardır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.