Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Kanser konusunda toplumsal bilincin geliştirilmesi ve kanser taramaları kanserle mücadelenin olmazsa olmazlarıdır. Kanser hastalığına yakalandıktan sonra ise erken tanı oldukça önemlidir. Erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir" dedi.

ÜCRETSİZ TARAMALAR YAPILIYOR

‘Ulusal Kanser Haftası’ dolayısıyla mesaj yayımlayan Vali Dağlı, ""Erken teşhisin hayati önem taşıdığı kanser ve kanserden korunma konusunda vatandaşlarımızın farkındalığını artırmak hedefiyle ülkemizde her yıl 1-7 Nisan tarihleri arasında ‘Ulusal Kanser Haftası’ etkinlikleri düzenlenmektedir.        Kanser konusunda toplumsal bilincin geliştirilmesi ve kanser taramaları kanserle mücadelenin olmazsa olmazlarıdır. Kanser hastalığına yakalandıktan sonra ise erken tanı oldukça önemlidir. Erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşme mümkün olabilmektedir. İlimizde başta İlkadım, Atakum, Bafra, Çarşamba (KETEM) Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi olmak üzere Aile Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri/Toplum Sağlığı Merkezleri aracılığıyla ücretsiz olarak taramalar yapılmaktadır" diye konuştu.

HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN

Vatandaşlara tarama çağrısında bulunan Vali Dağlı sözlerine şunları ekledi: "Vatandaşlarımıza herhangi bir belirti yokken dahi tarama yaptırmalarını tavsiye ediyor, herhangi bir sebeple kanserden şüphelendikleri anda ise hiç zaman kaybetmeden bu merkezlere müracaatta bulunmalarını önemle istirham ediyorum. Ulusal Kanser Haftası münasebetiyle yapılacak etkinliklerin bu konudaki farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.