Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "İlimizde 222 çocuğumuz, koruyucu ailenin yanında kalmakta. Bu sayının artırılması için uğraşıyoruz. İlçelerde kurumlarımızla birlikte geniş çaplı bir çalışma yapacağız" dedi.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Samsun'da, '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi. İlkadım ilçesi Irmak Caddesi'nde bir araya gelen koruyucu Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleri ve aileler, Millet Bahçesi'ne kadar yürüdü. "Sen Yeter ki Elimi Tut, Koruyucu Aile Günü Kutlu Olsun, Haydi Samsun Koruyucu Aile Olalım” yazılı dövizlerle yapılan yürüyüşün ardından program Millet Bahçesi’ndeki etkinliklerle devam etti.

"ÇOCUKLARIMIZ BEKLİYOR"

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, kentte 222 çocuğun koruyucu aile yanında kaldığını söyledi. Dağlı, "Bu konuda farkındalık uyandırmak için tüm protokol mensuplarımızla birlikte yürüyüş gerçekleştirdik. İlimizde 222 çocuğumuz, koruyucu ailenin yanında kalmakta. 193 ailemiz, çocuklarımıza ev sahipliği yapmakta, kucaklarını açmış vaziyetteler. Koruyucu aile sistemini çok mantıklı sistem olduğunu biliyoruz. Çocuklarımız aileleri, aileler de çocukları benimsiyorlar. Bunun da da artırılması için uğraşıyoruz. İlçelerde kurumlarımızla birlikte geniş çaplı bir çalışma yapacağız. Çocuklarımız zaten bekliyorlar. Koruyucu aile sayımızı arttıracağız” dedi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Programlara ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat ile protokol üyeleri, koruyucu aileler ile çocuklar katıldı.

Dilber BAHADIR-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN