Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Dağlı mesajında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi. 

zulkif-dagli

Vali Dağlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 103’üncü yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz dünyanın tek çocuk bayramıdır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelemizin dönüm noktası olmuştur. Asil milletimiz egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını burada atmıştır.

Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelemizi başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yılını, milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.