Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Düzce Üniversitesi harekete geçti. Jeologların İstanbul depremine ilişkin yaptıkları tahminlerin ve Düzce’de yaşanan depremlerin etken olduğunu çalıştaya; Samsun Valisi ve Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, protokol üyeleri, davetli konuşmacılar, öğretim üyeleri ve basın mensupları katıldı.

"LOJİSTİK DİKKATE ALINMALI"

Çevirim içi olarak programa bağlanan Samsun Valisi Kahramanmaraş koordinatör Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı konuşmasında, Kahramanmaraş afet bölgesinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Depremin 37. gününde, 12 binin üzerinde artçı yaşandığını, 12 il ve 62 ilçenin etkilendiğini söyleyen Doç. Dr. Dağlı, her türlü donanıma sahip koordinasyon tırlarının her kurumda bulunmasının önemine değindi. Deprem bölgesinde çalışanların lojistiğinin de dikkate alınması gerektiği uyarısında bulunan Vali Dağlı, mülki idare amirlerinin kendi il ve ilçelerinin imkanlarını deprem bölgesine entegre etmesinin önemli faydalar sağlayacağı vurgusunda bulundu. AFAD gönüllülüğünün sayısının çoğaltılması, belediyelerin arama-kurtarma ekiplerini artırması, emniyet ve silahlı kuvvetlerin arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetlerinin kullanılmasının da yarar getireceği değerlendirmesinde bulanan Dağlı, bir daha böyle büyük afetler yaşanmaması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Program, "Teknik Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" ile "Ekonomik, Sosyal ve Çevresel Boyutlarıyla Deprem Yönetimi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı oturumlarla sona erdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.