Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ertuğrul Çam ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Kenan Çağan asaleten atandı.

PROF. DR. ERTUĞRUL ÇAM KİMDİR? 

1974 Samsun doğumlu olan ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Samsun’da tamamlayan Prof. Dr. Ertuğrul Çam, 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisansını, 1999 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını, 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Makine Mühendisliği Anabilim dalında doktorasını bitirmiştir. 1996 yılında Araştırma Görevlisi olarak Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde akademik hayatına başlayan Prof. Dr. Ertuğrul Çam, 1999-2004 yılları arasında aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2004 yılında Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliğine yardımcı doçent olarak atanan Prof. Dr. Ertuğrul Çam, 2012 yılında doçent, 2017 yılında profesör olmuştur. Akademik görevlerin yanı sıra birçok idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Ertuğrul Çam bu süreçlerde, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile dekanlık, fakülte kurul üyeliği ve Senato üyeliği, Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde ve kongrelerde yayınlanmış 100’ün üzerinde makale ve bildirisi bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok kurum ve kuruluşta yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak onlarca proje yapan Prof. Dr. Çam, 2021 yılında Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Dekan Vekili olarak, 2022’de aynı Fakülteye Dekan olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Çam, İngilizce bilmektedir.

PROF. DR. KENAN ÇAĞAN KİMDİR?

1970 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Kenan Çağan, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek lisansını, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde doktorasını tamamlamıştır. 2009 yılında Doçentlik unvanını alan Prof. Dr. Kenan Çağan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerine atanan Prof. Dr. Kenan Çağan, 2014-2017 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı olarak görevini yürütmüştür. Halen Samsun Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini sürdüren Prof. Dr. Kenan Çağan, Ağustos 2020 itibariyle vekaleten görevlendirildiği Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı görevine Temmuz 2022 itibariyle asaleten atanmıştır. Yayımlanmış birçok kitabı bulunan Prof. Dr. Kenan Çağan, evli ve iki çocuk babasıdır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.