TÜKODER Samsun Şube Başkanı Aycan TÜRKEL tarafından öğrencilere ayıplı ürünler, alışverişlerde karşılaşılan sorunlar, etiketler, internetten yapılan alışverişleri ve tüketici sorunlarının çözüm yolları konularında bilgiler verildi. Ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından kamu spotları ve kısa bilgilendirme videoları gösterildi.

"ÖNCELİK ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ"

TÜKODER Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Fermude Tezcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Özkan’ın da katıldığı etkinlikte Okul Müdürü Zerrin Karagöl Şen ve öğretmenler ile 5.,6.,7. ve 8. Sınıf öğrencileri yer aldı. Eğitim sonrası konuşan Aycan Türkel tüketici hakları konusunda öncelikle çocukların bilinçlendirilmesi gerekir. Çocuklar bilinçlendiğinde anne ve babalarını uyarırlar. Bu tür eğitimleri okullarda ve talep gelen her yerde vereceklerini belirtti.

"ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN YARARLI BİR BİLGİLENDİRME OLDU"

Okul Müdürü Zerrin Karagöl Şen ise öğrencilerin tüketici hakları konusunda bilgi sahibi olmalarının önemine değinerek “Bilinçli öğrenci demek bilinçli aile ve bilinçli toplum demektir. Öğrencilerimiz için yararlı bir bilgilendirme oldu” dedi.
 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.