Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel Kurban Bayramı kutlaması, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurban Bayramı kutlama programı yine birlik ve beraberlik görüntüsü içinde gerçekleşti. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri ve işadamları ile çok sayıda kişi katıldı. Birlik ve beraberliğin doruk noktaya çıktığı bayramlaşma töreninde Samsun TSO Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, misafirleriyle yakından ilgilendi.
Bayramlaşma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, törene katılanlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutlarken meclis salonunda gündeme ilişkin de kısa bir değerlendirmede bulundu. Konuşmasında tüm milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, hayırlara vesile olmasını dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bugün sizlerle tekrar bir araya gelmekten gerçekten çok mutluyum. Bu vesile ile birbirimize karşı birlikteliğimizin ne kadar önemli olduğunu, sevginin ve saygının ne kadar değerli olduğunu, birlikte çalışırsak ne kadar çok başarı elde edeceğimizi tekrar hatırlıyoruz. Kamu sektörüyle, özel sektör bir arada, el ele, koordineli bir şekilde çalıştığımız zaman hem ticarette ve sanayide büyük adımlar atılabiliyor ve büyük başarılar elde edilebiliyor. Biliyorsunuz, kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’den sonra Türkiye’nin gelişmesiyle ilgili yaptığı çalışmalar ve hamleler içinde özel sektörün ne kadar çok önemli yer tuttuğunu hepimiz yakından biliyoruz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da bizlerle yaptığı toplantılarda her zaman iş dünyasıyla olan yakın temasımızın ülkemizin dinamosu olan iş adamlarımızın ve müteşebbislerin sorunlarıyla yakından ilgilenmemiz konusunda talimatları olmuştur. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Samsun’da ve ülkemizde çok farklı çalışmalar ve projeler üretiyoruz. Gençlerimizin de tesislerimizi kullanması noktasında da çalışma halindeyiz. Gençlikle ilgili çok farklı projelerimiz var. Bu projelere yeni çalışmalar da dahil ediyoruz” dedi.
Koordineli ve verimli bir çalışma dönemiyle geleceğe daha hızlı ve daha sağlam şekilde emin adımlarla yürüyeceklerini kaydeden Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Buna yürekten inanıyorum. Hepinizin de bildiği gibi Başbakanımız ilk toplu açılış törenini Samsun’da yaptı. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının ilk adımını Samsun’dan attı. Samsun özel bir şehir ve özel bir yere sahip. Biz de şehrimize hizmet etme şerefine nail olduk. Başbakanımızla sürekli yakın bir temas içinde Samsun’la ilgili yapılan tüm çalışmaları yakından takip ediyoruz. Umut ediyorum ki; yakın gelecekte güzel projelerin ve güzel çalışmaların altına hep beraber imza atacağız. Samsun için olan birlik ve beraberliğimizin çok önemli olduğunu biliyoruz. Şunu unutmayın, bizim sizlere her zaman kapımız açık. Dolayısıyla yakın bir temas içinde iyi bir uyumla hem Samsunumuza hem Türkiye’mize güzel hizmetler yapacağımıza ben inanıyorum” diye konuştu.
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da, tüm İslam aleminin ve Türk halkının bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek, “Değerli Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ı bir kez daha Samsun TSO çatısı altında görmekten mutluluk duyuyoruz. Bilindiği üzere bayramlar, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir. Kısacası bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Şükürler olsun ki, millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızı pekiştiren, bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmış bulunuyoruz. Bayramlarda yoğunlaşan sevgi, barış ve kardeşlik ortamının daim olması hepimizin ortak temennisidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı tekrar kutluyor, birlik, dayanışma ve barış içerisinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum” diye konuştu.