Samsun Hafif Raylı Sistem hattı, ana hat güzergâhı 1.Etap Projesi Üniversite bölgesinden başlayıp Gar istasyonu bölgesinde sonlanmakta. 10.10.2010 yılında hizmete alınan 1. Etap Raylı Sistem hattı ana hat uzunluğu 15.695 metre, depo alanı 1.900 metre ve atölye binası içi 404 metre uzunluğunda. Hattın yaklaşık olarak 14 kilometresi kapalı, 1.5 kilometresi de açık hat olarak dizayn edildi. 1.Etap Raylı Sistem Hattında toplam 8 bölgede raylarda geçişi ve tramvayların yön değiştirmesini sağlayan 74 adet makas bulunmakta.

TOPLAM 43 ADET YOLCU İSTASYONU BULUNUYOR

1.Etap Raylı Sistem Hattında 21 adet yolcu istasyonu bulunmakta. Tüm istasyonlarda yaya geçişinin güvenli bir şekilde sağlanması için yaya hemzemin geçitleri mevcut.

1.Etap Raylı Sistem Hattında 3 adet viyadük 5 adet yaya üst geçidi bulunmakta. Bu üst geçitler; Yeni Mahalle- Atakent, Ömürevleri-Türk-iş, Türk-iş-Mimarsinan, Atakum Belediyesi-Denizevleri, Denizevleri-Karayolları istasyonları arasında yer almakta.

Samsun Kavak'ta bayram ziyareti yolunda feci kaza! Çok sayıda yaralı var Samsun Kavak'ta bayram ziyareti yolunda feci kaza! Çok sayıda yaralı var

10.10.2016 yılında Gar – Tekkeköy 2.Etap Raylı Sistem Hattı açılışı gerçekleşerek hizmet vermeye başladı ve Bursa’da yaptırılan 8 adet Panorama marka ülkemizin ilk yerli tramvayı Samsun’da kullanıldı. 2.Etap Raylı Sistem Hattı ile ilave 15 istasyon daha yapıldı ve Raylı Sistem hattı yaklaşık 29 km’ ye çıkmış, istasyon sayısı ise 21’ den 36 ya yükseldi. 2.Etap Raylı Sistem Hattı üzerinde 4 adet üstgeçit bulunmakta.

05.07.2019 tarihinden itibaren yaklaşık 6 km uzunluğunda 3. Etap 19 Mayıs Üniversitesi Kampüs içi Raylı Sistem Hattı uzatım çalışmaları tamamlanarak ilave 7 istasyon ile toplam 43 adet yolcu istasyonu ile hizmet vermeye devam ediyor.

SAMSUN TRAMVAY SAATLERİ

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Editör: Aslı Atasoy