Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, TTB’nin seçimle göreve geldiğini belirterek, merkez konseyi üyelerinin, görevden alınmalarının kabul edilemez olduğunu kararının iptal edilmesi gerektiğini söyledi

KABUL ETMİYORUZ

Samsun Tabip Odası üyeleri, TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması nedeniyle Süleymaniye Geçidi'nde basın açıklaması yaparak kararı protesto etti. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, Anayasal bir kurum olan Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), 6023 sayılı kanunda belirlenen usullere uygun şekilde Büyük Kongre'de seçimle göreve gelmiş Merkez Konseyi üyelerinin, yargı yoluyla görevden alınmalarının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "TTB örgütsel bütünlüğüne yapılan müdahaleyi kabul etmiyoruz. Bu kararın siyasi iktidar ve ortaklarının, gösterdiği hedef doğrultusunda alındığına inanıyoruz. Demokrasinin gereği olarak, TTB’nin seçilmiş organlarıyla ilgili kararı, yine seçimler sonucunda hekimler vermelidir, verecektir diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program

SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ

Mesleğe başlarken içtikleri andı hatırlatan Çadır, sözlerine şöyle devam etti: "Bizler mesleğe başlarken tıbbi bilgilerimizi, hastaların yararına ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağımıza, tehdit ediliyor olsak bile tıbbi bilgimizi, insan haklarını ve bireysel özgürlükleri çiğnemek için kullanmayacağımıza, özgürce ve onurumuz üzerine and içtik. Bu, kendisini eleştirenleri ezme çabası içinde olanlara karşı dik duruşun, hiçleştirme çabalarına karşı varoluşun, parçalama çabalarına karşı birleşmenin, hukuksuzluğa karşı direnişin, ötekileştirmeye karşı tüm Türkiye’nin kucaklaşma gösterisidir. Susmadık, susmayacağız. Korkmadık, korkmayacağız. Tehdit altında olsak bile hekimlik yapmaya, iyi hekimlik değerlerini savunmaya, bu topluma ve bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.