Samsun Tabip Odası, son dönemde meslek örgütlerine yönelik artan baskılara ilişkin basın açıklaması yaparak, “Hekimler susmaz, Türk Tabipler Birliği susmaz. Sağlık hakkı mücadelemiz susmadı, susmayacak” dedi.

EMEĞE SAHİP ÇIKILACAK

Samsun Tabip Odası adına basın açıklamasını okuyan Başkan Dr. Ömer Faysal Çadır, “İktidarın hedefi; Tüm Meslek Birliklerinin kendilerinin istediği şekilde hareket etmesi ya da etkisizleştirilmesidir. Ancak bilinmelidir ki; Türk Tabipleri Birliği hangi iktidar olursa olsun halkın sağlığı ve toplumun yararı için doğruyu söylemekten asla vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir. Ve dün olduğu gibi, bugün de yarın da Hekim Örgütü Türk Tabipleri Birliği Ülkesinin sağlığına, meslektaşlarının emeğine ve geleceğine sahip çıkacaktır" diye konuştu. 

MÜDAHALEYİ KABUL ETMİYORUZ

Türk Tabipleri Birliği Yasası’nda bir değişiklik yapılacaksa, ancak TTB ve tabip odalarının gücünü artıran, yetkilerini genişleten, mesleki bağımsızlığın önündeki engelleri kaldıran bir şekilde olması gerektiğini ifade eden Çadır, “Bu değişiklik TTB, tabip odaları ve hekimlerin katılımıyla yapılmalıdır. Bunun haricinde yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.