Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Akgün, 'Heyelanlar bizim bölge ölçeğinde karşılaştığımız en önemli doğal kaynaklı süreçlerden bir tanesi. Bu anlamda heyelanların özellikle Samsun için öneminin ne olduğu hususunda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, AFAD ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın işbirliğiyle, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Aykut Akgün ile İnşaat Mühendisi Doç. Dr. Gökhan Demir'in katılımıyla düzenlenen söyleşide Jeolojik ve jeomorfolojik süreçlerin bir parçası olan heyelan konusu ele alındı. 

ÖNLENEMEZ AMA YÖNETİLEBİLİR

Gerçekleştirdiği sunum sonrası SMG'ye açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aykut Akgün, "Böyle bir organizasyonda bulunmaktan son derece memnun ve mutlu olduğumu belirtmek isterim. Tabi heyelanlar bizim bölge ölçeğinde karşılaştığımız en önemli doğal kaynaklı süreçlerden bir tanesi. Amacımız heyelanların özellikle Samsun için öneminin ne olduğu hususunda bir farkındalık oluşturabilmek. Bu anlamda gerek kamu kuruluşlarına gerekse akademik düzeyde çalışma sonuçlarının ne olduğunu paylaşabilmek ve tüm bu çerçevede toplumla beraber heyelan kavramına olan farkındalığı bir kez daha vurgulayabilmek adına bu panele katılımda bulunduk. Umuyorum ki panel süreci sonunda elde edilen sonuçlar ve farkındalıklar, heyelanın önlenemeyen fakat yönetilebilir bir problem olduğunun bir kez daha altının çizilmesi noktasında bir farkındalık yaratır diye umut ediyorum."

Haber Kaynak: Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.