Samsun Valisi Orhan Tavlı başta olmak üzere, siyasiler, belediye başkanları ve STK temsilcileri, TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920’nin, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Samsun protokolü, bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesinin de gelecek nesillere verilen değerin, inancın ve güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

İmren Nilay Tüfekci'ye İYİ Parti'de önemli görev İmren Nilay Tüfekci'ye İYİ Parti'de önemli görev

MİLLİ İRADENİN HAKİMİYETİ DÜNYAYA İLAN EDİLDİ

Samsun Valisi Orhan TAVLI: Türkiye Büyük Millet Meclisimizin (TBMM) açıldığı 23 Nisan 1920, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. TBMM'nin açılışı aynı zamanda milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının göstergesi olmuştur. Bu önemli günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi de milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir tezahürü olmuştur. Türkiye'nin, en kıymetli varlıklarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine, Türkiye Yüzyılı'nın onların dinamizmi ve coşkusuyla inşa edileceğine yürekten inanıyoruz. Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. kuruluş yıl dönümü ile Samsun'umuzun, ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Bugüne kadar TBMM çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyor, istiklal harbimizin Başkomutanı, Meclisimizin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz.

cigdem karaaslanın konusmasi (4)

TAM BAĞIMSIZLIK YOLUNDA EMİN ADIMLARLA...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilk adım şehri Samsun’da başlayan Milli Mücadele’miz Anadolu’nun topyekûn direnişiyle ve cesur bir liderlikle zafere ulaşmıştır. 1919 ruhu tarihin her döneminde milletimize güç vermiş, ilham olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 de, bu ruhla ve azimle tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Millet olarak verdiğimiz mücadelenin, tam bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerleyişimizin dünyaya ilanı olan 23 Nisan, Gazi Meclisimiz için gurur günü olduğu kadar dünya çocukları için de bir sevinç günüdür. Çocukların kulakları bomba seslerini, acı içinde kıvranan insanların feryatlarını değil, çevresine mutluluk saçan neşeli sesleri duymalıdır. Türkiye Yüzyılı’nda Meclis’imiz çatısı altında görev yapan milletvekilleri olarak şanlı mazimizden aldığımız kuvvet ve çocuklarımızdan aldığımız heyecanla gelecek nesillerimize müreffeh ve huzurlu bir ülke bırakmak ve milletimizin emanetini en yükseğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, TBMM’nin 104. Açılış Yıl Dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Yusuf ziya

ONLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü olan bugünde, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutlamanın sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlamamız, Atatürk'ün çocuklara ve genç nesillere duyduğu güvenin ve onlara olan büyük değer verişinin bir ifadesidir. Bizler çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman yanındayız. Onların eğitimden sağlığa, sosyal hayattan spora kadar her alanda en iyi imkanlara sahip olmaları için çalışıyor, projeler üretiyor ve yatırımlar yapıyoruz. Günümüzde dünya çocuklarıyla el ele vererek, barış ve kardeşlik mesajları verebilmenin, kültürlerarası köprüler kurmanın da ne kadar önemli olduğunun altını çizmek isterim. Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemize ve tüm dünya çocuklarına sağlık, sevgi, başarı dolu günler getirmesini temenni ediyorum. Tüm çocukların bayramını kutlar, bu özel günün, onların hayatlarına yeni ufuklar açmasını dilerim. Her şey göz bebeğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için. Onlar bizim geleceğimiz, yarının büyük Türkiye'sinin teminatıdır.

Whatsapp Image 2024 04 21 At 13.53.01

BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMLİ SEMBOLÜ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit DOĞAN: 23 Nisan 1920 Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, milletimizin egemenlik hakkını kayıtsız şartsız ilan ettiği, tarihimizde dönüm noktası olan çok önemli bir gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’ üncü kuruluş yıldönümünü millet olarak, sevinç ve mutlulukla karşılıyoruz. Bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilerek, milli iradenin ve bağımsızlığın önemli bir sembolü haline gelmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, eleştiren, kendine güvenen, donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirmek ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet, şükranla anıyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.

ibrahim sandıkçı-1

ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK EVRENSEL BAYRAM 

Canik Belediye Başkanı İbrahim SANDIKÇI: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu, tarih boyunca nice destanlara imza atan aziz milletimizin, kendi iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımadığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olmuştur. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek nesillere verdiği değerin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. Ülkemizi her alanında daha ileriye taşıyacak çocuklarımızın milli ve manevi değerlere sahip ilkeli, eğitimli, düşünceli ve örnek bireyler olarak yetişmeleri, onların huzurlu bir yaşam sürmeleri hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan, millet ve mukaddes değerler uğranda şehadet mertebesine eren tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve hürmetle yâd ediyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Salih Zeki Murzioğlu-1

MANEVİ MİRASA SAHİP ÇIKILACAK

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Atatürk ve silah arkadaşları, ülkemizin temellerini halkın egemenliği ve demokrasi harcıyla atarak, aydınlık geleceğin kapılarını açmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli ve manevi mirasına sahip çıkacağız. ‘Özgürlüğün de eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. Bu, bütün dünya çocuklarını kardeşçe kaynaştıran; daha güzel, savaşsız bir gelecek için atılan en güzel tohumdur. Tüm çabamız, geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin, büyük ve aydınlık bir Türkiye armağan etmektir. Böylesi bir gurur gününü bizlere yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren ve muhafaza eden kahramanlarımızı minnetle anıyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.