AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ve Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirterek, emeğin korunması için gayretli çabaların sürdürüldüğünü söyledi.

TARİHİ NİTELİKTE ADIMLAR ATILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Emeğin en büyük değer, alın terinin ise ilerlemenin ve kalkınmanın enönemli gücü olduğuna inanıyoruz. Üreten, ülkemizin gelişmesi, sosyal refahın artırılması için çalışan işçi ve emekçilerimizin her katkısını büyük Türkiye fotoğrafının en anlamlı parçalarından biri olarak görüyor ve çok değerli buluyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden bu yana emekçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kazanımlarının artırılması noktasında tarihi nitelikte adımlar attık. Ücretten sosyal haklara kadar bütün alanlarda işçilerimiz için iyileştirmeler yaptık. İstihdam alanlarını genişletirken yılların meselelerini birer birer çözüme kavuşturduk.  Emeğin korunması, çalışma barışının sağlanması, adil bir çalışma ortamının tesis edilmesi, toplumda refahseviyesinin yükselmesi için son 22 yıllık dönemde çok önemli adımlar attık,bugün de aynı anlayışla çalışmaya devam ediyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Samsun’umuzda ve ülkemiz genelinde vargücüyle çalışan, alın terini yüce bir değere dönüştüren tüm işçi ve emekçilerin bu özel gününü yürekten tebrik ediyorum.

BÜYÜK MÜCADELELER VERİYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Bizler, yüzyıllar boyunca süregelen zengin bir medeniyetin mirasçıları olarak, işçilerimizin ve onların alın terinin değerini çok iyi biliyoruz. Bu özel gün, birlik, beraberlik ve mücadelenin sembolü olarak kabul edilir ve "Emek en yüce değerdir" düşüncesiyle öne çıkar. Türkiye, emekçiler sayesinde büyüyen, gelişen ve kalkınan bir ülkedir. Ülkemizin temel taşları, şüphesiz ki emekçilerimizdir. Bu bilinçle, milletimizden aldığımız güçle, daha güçlü, daha huzurlu ve daha müreffeh bir Türkiye için büyük mücadeleler veriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, çalışanlarımızın haklarının korunması adına pek çok düzenleme hayata geçirildi. 1 Mayıs'ta, işçi bayramını kutlamak, sadece bir gün değil, aynı zamanda bir farkındalık yaratma ve toplumsal değerleri pekiştirme fırsatıdır. Bu gün, Türkiye'nin dört bir yanında, birlik ve beraberlik ruhu içinde, huzurlu ve güvenli bir şekilde kutlanmaktadır. Emek ve dayanışma ruhu, toplumumuzun temel değerlerinden biridir ve bu özel gün, bu değerleri hatırlatma ve yeniden teyit etme imkanı sunar. "Türkiye Yüzyılı" hedefimize ulaşmak için durmadan çalışacağımızı ve emekçi kardeşlerimizle her zaman yan yana olacağımızı hatırlatır. Bu anlamlı günde, emekçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve onların hak ettikleri saygıyı ve takdiri ifade etmek için bir araya geliriz. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden kutluyorum.

DAYANIŞMANIN EN GÜÇLÜ İFADESİ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit DOĞAN: 1 Mayıs, işçilerin ve emekçilerin birlik ve dayanışmasının en anlamlı ve güçlü şekilde ifadesidir. Bu özel gün alın teri ve emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha tüm insanlığa hatırlatır. Bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahip milletin mensuplarıyız. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu özel günde, birbirimize daha da yakınlaşarak, dayanışma ve kardeşlik duygularımızı pekiştirelim. Tek sermayeleri emek ve alın teri olan işçi kardeşlerimizin hakları ve refahı için hep birlikte çalışalım.  Bu vesileyle emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesi ve kalkınmasına önemli katkıda bulunan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.

Samsun'da komadan geldiği hastaneden, yürüyerek çıktı! Samsun'da komadan geldiği hastaneden, yürüyerek çıktı!

HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU

İlkadım Belediye Başkanı İhsan KURNAZ: 1 Mayıs İşçi Bayramı üreten, emek veren, çalışan herkesin birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Bu birlik, beraberlik ve dayanışmanın sonucu olarak nice mücadeleler ve haklar kazanılmıştır. Alın teri ve emekleriyle en yüce değerleri ortaya koyan işçi kardeşlerimizin haklarını savunmak ve refahını sağlamak aslında hepimizin ortak sorumluluğudur. İşçilerimizin emeği ve alın teri ülkemizin kalkınması adına da büyük önem taşımaktadır. Biz İlkadım Belediyesi olarak bütün çalışma arkadaşlarımız ile çok büyük bir aileyiz. “Ben sen yok, biz varız” diyerek şehrimize var gücümüzle hizmet üretmeye çalışıyoruz. Oluşturduğumuz bu güçlü aile bağı sayesinde Samsun’un göz bebeği İlkadım’a en güzel hizmetleri kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Diğer yandan da emekçi mesai arkadaşlarımızın insanca yaşayacakları şartları ortaya koyabilmek adına çalışıyoruz. 1 Mayısların, gerçek bir bayram havasında kutlandığı günler olmasını diliyor, bu vesileyle, tüm emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.