SAMSUN'DA POLİS VATANDAŞLARI UYARDI

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde görevli memur ve amirlerin de katılımıyla vatandaşlar dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirildi.

Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı Samsun'da otomobil ile motosiklet çarpıştı

17 İLÇEDE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA

Samsun Valiliği himayelerinde İl Emniyet Müdürlüğü'nce 17 ilçede eş zamanlı olarak yürütülen çalışmada vatandaşlar, iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi, telefon ve internet aracılığıyla kullanılan dolandırıcılık yöntemleri anlatıldı. Kendilerini telefonda polis, savcı, hakim, vali olarak tanıtarak para isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan ekipler, şüpheli durumların polise iletilmesini söyledi.

16 BİN VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Samsun ve ilçelerinde toplam 231 noktada, 191 personelin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada 16 bin 70 kişiye ulaşıldı.

VATANDAŞTAN TAM NOT

Kanal S mikrofonlarına değerlendirmede bulunan vatandaşlar ise şunları söyledi: "Bu uygulamayı çok başarılı buldum. Bilmeyen vatandaşlar olabilir. Polisimizi tebrik ediyorum. İnternet aracılığıyla dolandırıcılık olduğunu bilmiyordum. Çok güzel yönlendirme yapılıyor."

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.