Samsun'da, 11 aylık SMA Tip-1 hastası Osman Buğra Çalışkan için kermes düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kermeste vatandaşlar; giyecek, takı ve çeşitli yiyeceklerden alarak Osman Buğra Çalışkan’ın tedavisine katkıda bulundu. 

BABA DESTEK İSTEDİ

Samsun'da, SMA’lı Osman Buğra Çalışkan’ın sağlığına kavuşması için gereken parayı toplamaya çalışan gönüllü ekip, düzenledikleri kermeste kendi ürettikleri ürünleri satarak küçük bebeğin ailesine katkıda bulundu. Osman Buğra Çalışkan’ın babası Bahtiyar Çalışkan, "34 milyona ihtiyacımız var. Valilik onaylı kampanyamızda 18 günde yaklaşık 1-1,5 milyon para toplandı. Herkesin desteğini bekliyoruz. Maddi, manevi her türlü desteğe ihtiyacımız var" dedi.

"34 MİLYONA İHTİYAÇ VAR"

Samsun'un ilk SMA'lı bebeği olan Osman Buğra'nın babası Bahtiyar Çalışkan, evlatlarının yaşaması için maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduklarını belirterek şunları söyledi: 

“Bizim evladımıza 6 aylıkken, SMA Tip kasa hastalığı teşhisi konuldu. Şu an 11 aylık bebeğimiz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tanı konuldu. Samsun Valiliği'nden onaylı kampanya başlatıldı. Belirli aralıklarla hafta sonları, 3 gün kermes düzenliyoruz. Bağış toplamak için, gönüllülerimiz yanımızda. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum. Şu an şükür trakesi açılmadı. Cihazlara makinalara bağlı değil. En kısa sürede makinalara cihazlara bağlanmadan, ilacına kavuşursa daha çok etkili tedavi süreci olacak. Türkiye genelinde ilaçlarımız var, ancak hastalığın kesin tedavi çözümü değil. Yalnızca hastalığın seyrini, yavaşlatan bir ilaç burada. Biz bebeğimiz için Dubai’den teklif aldık. En uygun olduğu için. Dubai’de ki hastaneye gitmesini istiyoruz. 34 milyon liraya ihtiyacımız var. 18 günde yaklaşık 1 milyon, 1,5 milyon para toplandı. Herkesin desteğini bekliyoruz. Maddi manevi her türlü desteğe ihtiyacımız var. Biz Samsunluyuz, Samsun’da oturuyoruz. Samsun’un ilk SMA Tip 1 hastası bizim evladımız. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.