Uzman Psikolojik Danışman/Özel Yetenekliler Uzmanı Tuğçe Gündüz Yılmaz, çocukların duygusal ve psikolojik sağlığı ile ilgili konularda ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Çocukları, internetin ve bazı oyunların potansiyel tehlikeleri hakkında bilgilendirin" önerinde bulundu.

DUYGUSAL DESTEK SAĞLAYIN

Samsun'da ailesinin PUBG oynamasına izin vermediği 12 yaşındaki çocuk kendini vurmasının çok üzücü ve endişe verici olduğunun altını çizen Yılmaz, hayati önem taşıyan tavsiyeler verdi. Ailelere önerilerde bulunan Yılmaz, "Çocuklarınızla düzenli ve açık iletişim kurun. Onların duygularını, düşüncelerini ve endişelerini paylaşmalarına izin verin. Bu, onların sizinle her konuyu rahatça konuşabileceklerini bilmelerini sağlar. Çocuklarınıza duygusal destek sağlayın ve onları koşulsuz sevdiğinizi hissettirin. Bu, onların kendilerini güvende ve değerli hissetmelerine yardımcı olur" dedi.

Samsun'da bir müze daha! 1800'lü yıllarda kullanılan ilaçlar sergileniyor Samsun'da bir müze daha! 1800'lü yıllarda kullanılan ilaçlar sergileniyor

TEHLİKELER HAKKINDA BİLGİLENDİRİN

Çocukların internet ve oyun kullanımı konusunda sağlıklı sınırlar belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sınırların mutlaka neden gerekli olduğunu açıklayarak onları anlamalarını sağlayın. Çocukların ilgisini çekebilecek ve onları olumlu yönde teşvik edebilecek alternatif aktiviteler sunun. Bu, onların farklı ilgi alanlarını keşfetmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Çocukları, internetin ve bazı oyunların potansiyel tehlikeleri hakkında bilgilendirin. Bu, onların bilinçli kararlar almasına ve tehlikeli durumları tanımasına yardımcı olur. Eğer çocuğunuzun davranışlarında endişe verici değişiklikler fark ederseniz, profesyonel bir psikolog veya psikiyatristten yardım alın. Erken müdahale, olası sorunların üstesinden gelmede çok önemlidir. Bu tür trajik olayların önlenmesi için ailelerin çocuklarının duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına duyarlı olmaları ve onlara destek sağlamaları hayati öneme sahiptir. Çocuklarınızla sağlıklı bir ilişki kurmak ve onları olumsuz etkilerden korumak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.