Samsun Muhtarlar Dernek Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, "Bizi mahallerde yapılacak çalışmalar gündeme geldiğinde meclise çağırsınlar fikrimizi sorsun istiyoruz. Çok ciddi çalışmalarda maalesef sahanın dışında kalıyoruz. Oyuna dahil etmiyorlar bizi" diyerek eleştirilerde bulundu.
FİKRİMİZİ SORSUNLAR İSTİYORUZ
Öztürk, Kanal S ekranlarında Gürkan Sarıkaya'nın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Öztürk, muhtarların sorunlarından, Samsun'da yapılması gereken çalışmalardan ve taleplerinden bahsederek önemli açıklamalarda bulundu. Muhtarlara belediye meclislerinde söz hakkı tanınması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Mutlaka belediye meclislerinde muhtarlar görev almalı ve oy haklarının olması gerekiyor. Mahallerimizde yapılacak, park, yol, okul gibi konularda katkı ve fikir sunmamız lazım. Devlet sigortamızı veriyor, bu konuda iyileştirmeler yapıldı ama biz belediyenin bedava işçisiyiz. Belediyenin bize bir kuruş dahi masrafı yok. Biz, mahallerde yapılacak çalışmalar gündeme geldiğinde meclise çağırıp, fikrimizi sorsunlar istiyoruz. Çok ciddi çalışmalarda maalesef sahanın dışında kalıyoruz. Oyuna dahil etmiyorlar bizi. Biz bu konuyu hep Ankara'ya taşıdık. Yasa Meclis'ten çıkacak. Ankara'dan çıkan yasayı da buradaki belediye başkanları çok da umursamıyor. Ancak Ankara'dan baskı olursa. Kırsal mahallelerde muhtarlar dosya elinde, belediyede birimlerin kapısında bekliyor vatandaşa müjdeli haber getirmek için. Belediye başkanının da reklamını en iyi muhtar yapar. Tabanda, camide, kahvede seni anlatır" dedi.
İŞLER HIZLI YÜRÜMÜYOR
Yapılması gereken hizmetler konusunda işlerin hızlı yürümesi için daire başkanlarına yetki verilmesi gerektiğini dile getiren Öztürk, "Bana gelen her sorunu ben Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e anında ulaşabiliyor ve iletiyorum. Kendisiyle iletişimimiz de iyi ama zaman zaman 'eleştiriyorsunuz' diyor ama eleştirmiyorum, eksikleri söylüyorum. Yaparsanız bu konu Samsun'u ilgilendiriyor, yapmazsanız da sizin bileceğiniz iştir. Ben sorunları söylemekle mükellefim. Daire başkanlarının, bir konu için harekete geçmesi için Sayın Mustafa Demir'in kendilerini yetkilendirmesini bekliyor. Bu konuda da sıkıntı yaşıyoruz. İşlerin hızlı yürümesi için kişilere yetki verilmesi lazım. Tüm ekipman ve maddi güç Büyükşehir'de. Ben ilçe belediye başkanı olsam Büyükşehir belediye başkanının kolundan çıkmam. Hizmet almak için mücadele etmeleri lazım. Küstüm oynamıyorum deme lüksleri yok." diye konuştu.
3 DAKİKA İÇİNDE ULAŞIYORUZ
Mahallelerin huzuru için emniyet birimleriyle her zaman iletişimde olduklarını ve çok hızlı bir şekilde geri dönüş aldıklarını bildiren Öztürk, "Emniyet müdürleri sık sık toplantı yapıyor. 3 dakika içinde emniyet müdürlerine ulaşabiliyor, bir konu varsa suçluyu anında yakalatıyoruz. Mahallede yaşanan asayiş sorunlarıyla ilgili de Valimiz ve Emniyet Müdürümüz çok titiz davranıyor. İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Arıbaş gelir gelmez toplantı yaptı. Kendilerine anında ulaşıyor ve bilgilendiriyoruz. Amacımız Samsun'u yaşanabilir bir şehir haline getirmek" ifadelerini kullandı.
HAT DOLMUŞLARININ YENİLENMESİ GEREKİYOR
1,2,3 ve 4. hat dolmuşlarının araçlarının yenilenmesi gerektiğine de dikkat çeken Öztürk, "Hat başkanlarından ricam var. Arabalarınızı yenileyin. Araçlar çok eski. Binip, inerken insanlar çok zorluk çekiyor. Hatların kesinlikle modernleştirilmesi lazım. Mustafa Demir başkanım otomotiv sektöründe ciddi yatırımları var. O da önayak olacak. Samsun'un doğu ve batı çevre yolu olmaması da büyük eksiklik. TIR'lar, kamyonlar şehir merkezine inmeyecek. Canik'teki o ucube üst geçidin derhal kaldırılması lazım. Ben bu konuda başkanlardan çok şehir plancılarına kızıyorum" şeklinde konuştu.
ORTAK AKIL SORUNU VAR
Özellikle İlkadım ilçesindeki bazı mahallelerde kentsel dönüşümün acilen başlaması gerektiğini de ifade eden Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümü hala uygulayacağız. Ankara'da dile getiriyoruz, buraya gelen bakanlara söylüyoruz. 4 emsal diye bir sıkıntı vermişler Kökçüoğlu ve Hastanebaşı'na. Kardeşim çözün. Zeytinlik, Kadıköy, Anadolu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılınca suç oranı yüzde 50 düşmezse adımı değiştiririm. Kadifekale'den girerek, Selahiye, Unkapanı, Kökçüoğlu, Zeytinlik hatta Saitbey, Kadıköy o ara acil dönüşmesi lazım. Bunun için de Mustafa Demir başkanımın adım atması gerekiyor. Kökçüoğlu ve Hastanebaşı mahallerinde doğalgaz sorunu çözülemediği için ben biliyorum Hasan Köknar ve Kemal Kindan muhtarlarımın halk her gün kapılarında. Herkesle görüşüyorlar. Samsun'da en eksik olan şey ortak akıl. Ortak akılla yönetilmesi lazım. 4 merkez ilçe başkanı ne zaman bir araya gelmiş, ortak fikir ne zaman üretmişler?"
NEJLA KAYA
SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.