Samsun Motosiklet Spor Kulübü'nün öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce motosikletli, Milli Mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru’na binerek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını hatırlatmak adına saygı sürüşü düzenledi.

SAMSUN MOTOSİKLET KÜLÜBÜ'NDEN  COŞKULU KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 104. yıl dönümü Samsun'da yapılan törenlerle kutlandı. Her yıl geleneksel olarak kutlamalara katılan Samsun Motosiklet Spor Kulübü ise Cumhuriyet Meydanı'nda coşkuya ortak oldu.

İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan motosiklet tutkunlarının korteji Atakum ilçesinde sona erdi. Kanal S mikrofonlarına duygu düşüncelerini paylaşan motosikletliler şunları söyledi:

Gülden Gül YILDIZ TUNÇ

"Samsun Motosiklet Kulübü olarak bütün halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. Biz 15 yıldır her yıl geleneksel olarak bütün kortejlerde yerimiz alıyoruz. 19 Mayıs atamızın Samsun’a ayak bastığı kurtuluş savaşını başlattığı şehir olarak gururla bugün de bu ateşi yakacağız. "

Ahsen ŞENOL

"Samsun motosiklet Kulübü başkanıyım çok mutluyuz her yıl geleneksel olarak kutluyoruz, hep beraber arkadaşlarımızla. Vatandaşlarımızın her zaman coşkuyla kutlamalarını istiyorum. "

Köksal CANDAN 

"Bu yıl 19 Mayıs şenliklerine motosiklet kulübü olarak katıldık. Kulüp olarak büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Vatandaşlardan bu ilgi her yıl giderek artıyor. Sadece Samsun'da değil televizyondan izlediğim kadarıyla tüm Türkiye’de Diyarbakır, Kars, Ardahan'da var. Açıkçası Samsunumu da olan bu kurtuluş mücadelesinin tüm Türkiye’de kutlanması beni daha da mutlu ediyor. Hep beraber coşkuyla kutluyoruz. "

Sevim Şevval TUNÇ 

"Ben çok mutluyum. Motor etkinliklerini küçüklüğümden beri seviyorum. Atatürk sayesinde bunları yapabiliyoruz Türk halkının Atatürkl'e gurur duymasını isterdim ki öyle zaten. "

Efe Deniz TUNÇ

"Kulüpteki en küçük üyeyim. 19 Mayıs’ta coşkulu ve mutluyum. 19 Mayıs'ın coşkusuyla ve motorlara olan ilgiyle yaklaştıklarını düşünüyorum. "

BORA KARA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.