Samsun Milletvekili, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta, turizm anlamında bu zamana kadar gerekli hamlelerin gerçekleştirilmediğini söyledi. Bu konuda önemli projeler hazırladıklarını ifade eden usta, şöyle konuştu:

DÜNYA KADAR GÜZELLİĞE SAHİBİZ

“Allah her ilçemize ayrı bir güzellik vermiş. Kurtuluş Yolu, Atakum-Yakakent sahili, Terme Miliç sahili, Kuş Cenneti, Kunduz Dağı, Şahinkaya Kanyonu, Ladik Gölü, Havza kaplıcaları, Akdağ ve Kocadağ kayak merkezi, Tekkeköy Mağaraları, Kapıkaya Kanyonu, Nebiyan Dağı, Ayvacık Saklı Cennet gibi alanlara sahibiz. Yani dünya kadar güzelliği içinde barındıran bir şehre sahibiz. Ama bunların hiç birisinden ticari olarak faydalanamıyoruz.”

YAPILACAK ÇALIŞMALAR ÇOK BASİT

“Doğayı bozmadan, tahrip etmeden bu bölgeleri ticarete açacak tesislerin yapılmasını sağlamamız gerekiyor. Bu çok kolay yapılacak şeyler. Protokolleri yapacaksın, işletmeciyi getireceksin. Daha sonra bu bölgeleri turların güzergahı içerisine alacaksın. Samsun’u turizm anlamında marka bir şehir haline getirmemiz lazım. Ata Yolu’nun ana ulaşım bağlantılarını sağlayarak Milli Mücadele Yolu’nu inşa edeceğiz. Bu da turizm açısından çok önemli olacak.”

ÖZCAN TEZCAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.