Samsun Milletvekili, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Adayı Erhan Usta, kişi başı gelir sıralamasında Samsun'un 81 ilde 48. sıraya gerilediğini söyledi. Bu tablonun Samsun'a yakışmadığını ifade eden Erhan Usta, söyle konuştu. 

"SAMSUN'A CİDDİ GELİR SAĞLAYACAK "

"Samsun potansiyeli olan bir şehir ama Samsun'a hem yerel yönetimler, hem de merkezi yönetim yatırımları anlamında biraz daha iktisadi gözle bakılması gerekiyor. Yaklaşık 20 yıl oldu Samsun Tersanesi adeta bir hikayeye döndü. Yer tahsisi yapıldı ancak proje öylece kaldı. Bu tamamlanamayacak bir şey değil. Biz bunu şehrimize kazandırmak istiyoruz. Samsun'a ciddi bir gelir doğuracak projedir bu."

YILAN HİKAYESİNE DÖNEN PROJE 

"Samsun-Ankara hızlı tren projesini hayata geçirmek istiyoruz. Yüksek hızlı demiyorum, hızlı diyorum. Çünkü hızlı tren hem yük, hem yolcu taşımaya müsait bir demiryolu projesidir. Bunun fizibilite çalışmaları da proje aşamasında. Ama bu da adeta bir yılan hikayesine döndü. Yaklaşık 20 yıldır bu da konuşuluyor. Biz bunu da halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz."

ÜRÜNLERİ İŞLEYECEK TESİS LAZIM 

"Çarşamba ve Bafra ovalarımız var. Burada tarıma dayalı sanayiyi teşvik etmemiz lazım. Buralara salça fabrikaları, meyve suyu fabrikaları ve sebze-meyve kurutma üniteleri kurmamız lazım.  Ovalarımızdan çıkan ürünleri işleyecek ve saklayacak tesisleri yapmamız lazım. Elbette ki devlet salça fabrikası yapmayacak ama bu fabrikanın yapılmasına destek olması lazım. Biz bu desteği vereceğiz. Çarşamba Havalimanı en başta kargo uçuşları için kurulmuştu ama o iş için hiç kullanılmadı. Kurulacak tesislerde işlenecek ürünlerimizi paketleyip buradan yurt içi, Avrupa Birliği pazarı ve Karadeniz ülkelerine ihraç edebiliriz. Bunun için havaalanı altyapı çalışmalarının düzenlenmesi gerekiyor. İnşallah geldiğimizde bu eksiklikleri tamamlayacağız ve Samsun'u ticaret anlamında daha hareketli bir hale getireceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.