SAMSUN MERKEZLİ 5 İLDE OPERASYON

Edinilen bilgiye göre, Samsun, Ankara, Amasya, Trabzon ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması dahilinde örgütün yeni yapılanmasına yönelik yapılan takip ve çalışmalar doğrultusunda haklarında yada ailelerinde FETÖ çerçevesinde daha önceden işlem yapılmış olan şahıslara TC numaraları ile kartsız işlem yaparak finans sağladığı tespit edilen ve irtibatlı oldukları şahıslara yönelik bu sabah Samsun il merkezinde 8, Ankara'da 1 olmak üzere 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

9 GÖZALTI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 8 kişi Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ankara'da gözaltına alınan 1 kişinin ise Samsun'a getirildi.

6 ŞÜPHELİ SERBEST

Şüphelilerden emniyette işlemleri tamamlanan zanlılardan 6'sı serbest bırakılırken, işlemleri devam eden 3 kişi Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Haber Kaynak: Emre Öncel

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.