CHP'li meclis üyesi Hasan İpek ve İYİ Partili Ayhan Ayvaz, heyelanlı bölge olarak raporları bulunan ve daha öncede yapılan itirazların ardından komisyonda bekletilen Kürtün Vadisi'nin farklı yöntemlerle yeniden imara açılmak istendiğini iddia ederek, Mustafa Demir'e tepki gösterdi.

GERİ ADIM ATILMIŞTI

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon Toplantısı'nda 2023 yılında tartışmalar ve tepkiler nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in geri adım attığı Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile ilgili konu yeniden gündeme geldi. Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy'de planlar arası uyumun sağlanmasına ilişkin 1/50.000'lik ölçekli çevre planının hazırlanarak meclise sunulduğu gündem maddesi içinde Kürtün Vadisi'nin 'Kentsel Gelişme Alanı'na çevrilmesinin de yer aldığı görüldü.

Samsun İlkadım'da bıçaklı saldırı Samsun İlkadım'da bıçaklı saldırı

ETÜT RAPORLARI HİÇE SAYILIYOR

Komisyon toplantısında ilgili gündem maddesine tepki gösteren Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, "Mustafa Demir, bu planın içinde Kürtün Vadisi içerisinde jeolojik sakıncalı alan olarak gözüken planda yeşil alan olan yeri kentsel gelişim alanına çevirerek imara açmak istiyor. Bu plana jeolojik olarak sakıncalı alanı da dahil ediyorlar. Kürtün Vadisi'ni imara açmak için alt yapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Kamuoyunun itirazını, jeolojik etüt raporlarını da hiçe sayarak daha geniş bir alanı imara açmak için zemin hazırlıyorlar" dedi.

BİNA YAPILMASI İNTİHAR OLUR

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz da Kürtün Vadisi'ni imara açmak için oyunlar oynandığını öne sürerek şunları söyledi: "Kürtün Vadisi'nin bulunduğu alan kentsel gelişme alanı yapılarak jeolojik sakıncalı alan imara açılmak isteniyor. Kürtün Vadisi'nin imara açılması ile ilgili itirazlarımız üzerine geri çekilmiş olan imar planı, 1/50.000'lik plan ile farklı bir yöntemle ayak oyunları ile imara açılmak isteniyor. Bu şekli ile imara açılmasının önü açıldı. Kürtün Vadisi aslında yerleşim için jeolojik yönden sakıncalı bölge. Mustafa Demir, buranın imara açılması için meclise getirmiş, giderayak da bunu farklı farklı bir yöntemle hayata geçirmeye çalışmaktadır. Biz bu oyuna izin vermeyeceğiz. O bölge tarım arazisi olarak kalmalıdır. Heyelan bölgesine bina yapılması intihardır."

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.