Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney; "Bundan sonraki süreçte bu yapıyı daha kurumsal hale getirebilmek için çok ortaklı bir şirket çalışmamız olacak" dedi. 

"BİR ARAYA GELECEKLER"

Karadeniz Bölgesi’nde yapı sektörünün en büyük sivil toplum kuruluşu olan SİMDER'in kahvaltı programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy oldu. Dernek binasında yapılan programda konuşan SİMDER Başkanı Yunus Güney, “Bu bölgeyi inşa eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu çatı altında şehirde sektörümüzle ilgili birçok konuya el attık ve bunda sonra da atacağız. Bundan sonraki süreçte bu yapıyı daha kurumsal hale getirebilmek için çok ortaklı bir şirket çalışmamız olacak. Önümüzdeki günlerde şirket kuruluşuyla ilgili derneğimizde toplantı yapacağız. Kamuyla ortak projeler geliştireceğiz” dedi.

"ÜRETMEMİZ LAZIM"

Toplantıda konuşan Usta ise şunları söyledi: “Amacımız hem Samsunumuz hem de ülkemizi ileriye götürmek. Üretmesi lazım istihdam yaratılması lazım bir kenti ki oradaki herkes zenginleşsin. Samsun gibi bir kent bu kadar verimli ovalarına rağmen, coğrafi konumuna rağmen, kavşak noktasında her türlü deniz, kara, hava ulaşım imkanı var. Tarıma dayalı sanayiyi Samsun’da geliştirmemiz lazım. İkincisi medikal sektör burada var. Dünyada birkaç şehirde olan bir kümelenme burada oluşmuş. Bunu da ileri taşımak lazım. Üçüncüsü Samsun’un dört bir yanında turizm anlamında imkanlarımızı daha iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Gölleriyle, ovalarıyla, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleriyle ilimiz turizm pastasından daha büyük pay almayı hak ediyor” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.