İLKADIM KIRAN MAHALLESİ 2. ETAP PROJESİ'NDE SON DURUM

 Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşüm yatırımlarından birinin gerçekleştirildiği Samsun’da rezerv konutların yapımı sürüyor. Yıl sonunda tamamlanması beklenen İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi 2. Etap Projesi’nde depreme dayanıklı konutlar hızla yükseliyor. İnşaat çalışmalarının hızlandırıldığı projede birinci bölgede seviye yüzde 65’e, ikinci bölgede ise yüzde 45’e yaklaştı.

SAMSUN'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile yürütülen Kıran Mahallesi rezerv konut inşaatlarında büyük ilerleme kat edildi. 2. etap proje çalışmaları çerçevesinde 201 bin 473 metrekarelik alanda toplamda bin404 konut ile 37 iş yeri inşa ediliyor. 3 bin metrekare büyüklüğünde bir de caminin yer alacağı projenin 20 bin 897 metrekaresi ise yeşil alan olarak ayrıldı.

KIRAN MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kente vizyon katacak çevreci projeyle modern bir görünüme kavuşacak Kıran Mahallesi, halkın ihtiyaç duyacağı tüm sosyal donatı unsurlarıyla ilçenin en gözde yaşam alanına dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi, TOKİ tarafından ihale edilen proje çerçevesinde birinci ve ikinci bölge çalışmalarını yakından takip ediyor. Yıl sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı 694 konut ile 9 dükkanın inşa edildiği birinci bölgede fiziki seviye yüzde 65’e, 710 konut ile 28 iş yerinin bulunacağı ikinci bölgede ise yüzde 45’e yaklaştı. Yüklenici firma işçilerinin arı gibi çalıştığı inşaat alanında vinç operatörleri yüksek daire ve çatılara malzeme taşırken, diğer iş makineleri ise çevre düzenlemelerine yardımcı oluyor. 600 günde bitirilmesi planlanan projenin 2022 yılı sonunda tamamlanmasıyla daire ve iş yerleri sahiplerine teslim edilecek. Geriye kalan rezerv konutlar ise diğer mahallelerde başlanacak kentsel dönüşüm projeleri için bekletilecek.