Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Hekimi Dr. Uğur Akbal, aşıların yan etkilerinin çok düşük olduğunu, çocukların ciddi infeksiyon ve sakatlıklarıdan korunabilmesi için mutlaka aşılanması gerektiğine dikkat çekti.

Samsun'da hasta nakli yapan ambulans devrildi! Samsun'da hasta nakli yapan ambulans devrildi!

"SAKATLIKLARA YOL AÇIYOR"

Akbal, Kanal S ekranlarında Sevtap Sağlam'ın sunduğu Günaydın Samsun programının konuğu oldu. Bazı ailelerin aşı karşıtı olduğunu ve bunun büyük riskler taşıdığına dikkat çeken Akbal, "Aşıları biz kendi çocuklarımıza da yaptırıyoruz. Tüm sağlık personeli çocuklarını aşılatıyor. O konuda hiçbir endişemiz yok. Aşıların yan etkileri çok düşük. Antibiyotik ve ağrı kesicilerde daha büyük risk var. Aşıdan endişelenmeye gerek yok. Çocuğumuzun ateşi çıkınca nasıl hastanelere koşuyoruz. Bir de bunun daha ağır infeksiyonlara, sakatlıklara yol açtığını düşünün. Bunlar çok büyük sıkıntı. Aşı karşıtlığı, o çocuğun ve ailesinin ömür boyu eziyet çekecek sonuçlara yol açabilir. Basit bir aşıyla bu sıkıntılar engellenebilir" dedi.

"TENEZZÜL ETMESİNLER"

Vatandaşların aşılara yönelik olumsuz söylemlere tenezzül etmemesi gerektiğini dile getiren Akbal, "Halkımız aile hekimlerimizden, ilçe sağlık müdürlükleri, toplum sağlığı merkezlerinden doğru bilgiye çok kolay bir şekilde ulaşabilir. Vatandaşlarımızın aşıyla ilgili hiçbir tereddüdü olmasın. Bizler aşıyı üretim anından itibaren takip eden bir ülkeyiz. Kovid aşılarıyla ilgili söylemler de var. Bunlar kanıtı olmayan iddialar. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız influenza aşılarını olmalı"

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.