Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uygulamaları çerçevesinde, namazdan önce okunan Cuma Hutbesi'nin engelli kadın vatandaşlar için de Site Camii’nde yarından itibaren başlatılacağını açıkladı.

ORTAK DİLDE BULUŞUYORUZ

Çakır, uygulamayla ilgili cuma cemaatine bilgi vererek; “Başkanlığımızın toplumda dezavantajlı sayılabilecek kardeşlerimize ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı hizmetler çerçevesinde ilimizde Engelli kardeşlerimiz için Kur’an kursları açıyor, kardeşlerimizin camilerimize daha kolay gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda ilimizda işitme engelli kardeşlerimizin hutbelerimizden faydalanabilmesi için erkeklere yönelik İlkadım Külliye Camii, kadınlara yönelik de Site Camii’nde işaret diliyle hutbelerimizi çevirmeye başladık. Bu şekilde engelli kardeşlerimizle de her daim iletişim halinde olmayı, onlarla ortak bil dilde buluşmak istedik. Onları da camilerimizde aramızda görmek istiyoruz” dedi.

ERKEKLER İÇİN BAŞLAMIŞTI

Samsun'da yüzlerce uyuşturucu hapla yakalandı Samsun'da yüzlerce uyuşturucu hapla yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın uygulamaları çerçevesinde, Cuma günleri namazdan önce okunan Cuma Hutbesi'nin işitme engelliler tarafından anlaşılması için işaret dili ile hutbenin çevrilmesi uygulaması erkek işitme engellilere yönelik olarak İlkadım Külliye Camii’nde başlamıştı.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.